Hunden har et mangfold av oppgaver i dagens samfunn og vi stiller høye krav til hundens fysikk. Det er viktig at forutsetningene til den enkelte hund er optimal i forhold til oppgaven vi gir dem.

KAMPANJE fra 15. aug - 15.okt (for jakt- og brukshunder):

 

 TILBUD:

1. Ved kjøp av minimum 12kg Virbac høyproteinfôr får du med GRATIS:

 

2. Time hos fysio-/hunde-terapeut til rabattert pris:

 

3. Energidrikk til hund:

 

4. Fotokonkurranse: 

 

 

LITT OM FÔRING:

Fóring av en jakthund som skal yte maksimalt er viktigere enn vi tror. Å fóre hunden riktig er spesielt viktig når vi jakter mange, lange og harde dager etter hverandre. Da unngår vi hunder som fort blir sårbeinte, og som etter noen dager mister jaktintensiteten fordi de mangler energi.

For hardtarbeidende hunder er det viktig at de ikke skal spise for mye for å få den nødvendige energi. Det er viktig at det fôret du gir din hund er riktig balansert med hensyn på næringsstoffer og at det har god fordøyelighet. Derfor er det avgjørende å tenke kvalitet. Mange billige fôr er basert på råvarer som er billige å få tak i der og da, og innholdet kan variere fra gang til gang. Dette gir ingen garanti for hva fôret inneholder, og produsenten vil ikke kunne dokumentere om fett er av animalsk eller vegetabilsk opprinnelse, om proteiner er høyverdige med en god fordøyelighet eller om innholdet av mineraler og vitaminer er balansert slik at det ikke skader hunden mer enn det gagner.

Velger man et kvalitetsfôr er en garantert at hver eneste sekk fôr en kjøper vil inneholde de samme råvarene hver eneste gang, og at produksjonen er kvalitetssikret på en slik måte at fordøyelighet og smak er ivaretatt 100% i produksjonsprosessen. Hva fôret inneholder er svært viktig, og gir en lavere risiko for at hunden din utvikler allergi og skjelettproblemer som unghund eller senere i livet.

Vær oppmerksom på at det krever en lengre overgangsperiode enn normalt å skifte til et høyenergiholdig fôr. Hundens fordøyelsessystem skal venne seg til spesielt det høye fettinnhold. Det tar hundens organisme mellom 4-8 uker å omstille seg til å kunne hente en større del av energimengden fra fett. For middels gamle tisper kan det være direkte farlig å gjøre denne overgangen for raskt, da det øker risikoen for akutt bukspyttkjertelbetennelse.

 

LITT OM FYSIKALSK BEHANDLING

I humanmedisin er fysioterapi et naturlig valg ved fysiologiske problemer, og det bør det også være for hundene våre. Mange av behandlingsteknikkene i humanmedisin er utviklet ved å bruke dyr, så det er naturlig å føre dette tilbake til dyrene.

Det er ingen fysiologisk forskjell på atleter på to og fire bein, vi er alle bygd opp av samme biologiske materiale. Så ser vi på toppidrettsutøvere innen langrenn for eksempel, og hva som kreves av trening og fysikalsk behandling for å prestere optimalt, gir det oss en pekepinn på hva som kreves for at våre firbente skal prestere optimalt og unngå skader.

Med fysikalsk behandling kan vi forebygge skader, øke kondisjon, forbedre funksjonen av muskler, nerver og ledd.