Toggle menu

Sosialisering av valpen


Sosialisering av valpen

Sosialisering og miljøtrening er kanskje den viktigste delen av treningen i hele hundens liv. Det er her du legger du til rette for at hunden skal få et godt og avbalansert voksenliv.

Det første valpen sosialiseres med er kullsøsken. Valpens språk er genetisk, men for at dette skal bli fullt utviklet må det trenes sammen med de andre i flokken. Mor og gjerne far er også viktige i denne perioden for læring av språk, grensesetting osv.

Etter hvert som du har fått valpen i hus må den også få møte andre hunder, mennesker og dyr slik at de også kan lære seg andre raser sitt hundespråk. Sosialiser valpen litt hver dag. Hvor mye valpen må sosialiseres for å oppnå en god effekt varierer fra individ, raser og også valpens fryktatferd, kvalitet på omgivelsene m.m.

Miljøtreningen er vel så viktig som sosialiseringen av hunden. Og alle hunder trenger miljøtrening så tidlig som mulig, og så ofte du har mulighet. For at hunden skal passe inn i vårt liv og vår livsstil, må den godta de utfordringer som finnes i vårt miljø. Det kan være biler, trafikk, lyden av barn, gjenstander som beveger seg, kjøre bil, buss, trikk, ulike underlag å gå på, eller å dra til dyrlegen.

Ta med valpen på valpekurs og møt andre hunder og mennesker. Kom også innom klinikken så ofte dere har mulighet. Når hunden er trygg hos oss, er opplevelsen hvis den skulle bli syk og trenge behandlingen også så mye bedre. Vi setter veldig pris på litt valpekos og har alltid godbiter på lur til smårollingene.