Utdanning

Veterinær embedseksamen, Universitetet i Utrecht 2007

Spesialfelt

Kiropraktor

Vanessa begynte hos oss i januar 2017, og det blide ansiktet er veldig hyggelig å møte på. 

Vanessa har veterinær embedseksamen fra Universitetet i Utrecht og ble uteksaminert i 2007. Vanessa har jobbet med produksjonsdyr og på smådyrklinikk siden 2007. På fritiden liker hun å være ute på tur med sønnen sin og ulvehunden sin Dutch.

I tillegg er hun utdannet veterinærkiropraktor. Veterinærkiropraktikk er en form for manuellterapi.  Veterinærkiropraktikk er en komplementær behandlingsform, det vil si at den ikke byttes ut med tradisjonell veterinærmedisin men kommer i tillegg. Kiropraktikk er en manuell behandlingsform som fokuserer på unormale bevegelser i ryggraden og bevegelsesapparatet og hvilken effekt disse innskrenkningene har på nervesystemet og hele kroppen.

Veterinærkiropraktikk kan utføres av veterinær eller humankiropraktor som har tatt tilleggsutdanning innen kiropraktikk hos dyr. 

Ved den kiropraktiske undersøkelsen vil hele dyret bli undersøkt. Det legges vekt på hvordan leddene beveger seg i forhold til hverandre. Behandlingen går ut på å manipulere ledd som ikke beveger seg normalt, på en skånsom måte i det normale bevegelsesmønsteret. De fleste hunder og katter liker den kiropraktiske behandlingen. 

Veterinærkiropraktisk undersøkelse og -behandling vil være særlig nyttig ved smerter i rygg og i øvrige deler av muskel-skjelettsystemet. 

Hvem kan ha nytte av veterinærkiropraktikk?

Hele det kliniske bildet vil tas hensyn til ved behandlingen. Det vil si vi vil alltid tenke på om det foreligger underliggende årsaker til problemet. Det kan derfor være at vi ønsker røntgenbilder av dyret.