Kirurgi i bukhulen omfatter både ukompliserte inngrep som kastrasjoner, til større og ofte akutte operasjoner som å fjerne en betent livmor eller en svulst i et bukorgan.

Harstad

Tunneset 8 9407 Harstad
Få veibeskrivelse 77061320

Vi har en velutstyrt operasjonsstue og utfører det meste innen bløtvevskirurgi, samt en del ortopedi og leddkirurgi. Vi kan utføre operasjoner på gassanestesi eller injeksjonsanestesi. I forkant av operasjoner får dyret en grundig helsesjekk.

Under alle operasjoner vil det være en autorisert dyrepleier som styrer anestesien og overvåker pasienten. Ved enkelte store inngrep benyttes en ekstra veterinær eller dyrepleier til å assistere underveis.

Det er mange tilstander og sykdommer som krever kirurgisk inngrep i bukhulen. De vanligste inngrepene er fjerning av eggstokker og livmor (OHE) ved kastrasjon, eller som en del av behandlingen ved livmorbetennelse, samt operasjoner i tarmen i sammenheng med at et fremmed objekt ar forårsaket forstoppelse.

Operasjoner i urinblæren utføres ofte for å fjerne urinstein, og kan eventuelt også utføres laporaskopisk, dvs. kikkhullskirurgi.

Andre eksempel på bukoperasjoner er korrigering av medfødt misdannelse i leveren eller fjerning av svulster eller hele bukorgan som milten på grunn av svulstdannelse.