En tann kan av ulike årsaker behøve å trekkes. Det er viktig at ingen rester av roten blir igjen og forårsaker vedvarende problem for hunden eller katten.

Harstad

Tunneset 8 9407 Harstad
Få veibeskrivelse 77061320

Det kan være flere årsaker til at man må trekke en tann. En tann som får en fraktur (brudd) slik at det indre av tannen, pulpa, blottlegges, må fjernes, og tenner som er rammet av sykdommen tannresorption (TR/FORL) kan ha behov for å bli trukket for å hindre langvarig smerte for dyret. Tanntrekk kan også være aktuelt hvis hunden eller katten lider av fremskredet periodontitt.

Tanntrekk utføres under full narkose og med smertelindring. Ofte skjer det i etterkant av en grundig tannrens/tannstatus, der tannstein og plakk fjernes, samt tannrøntgen av aktuelle tenner. Det vil bli satt opp ny time til trekk, da det er til det beste både for dyret, eier og veterinæren i forhold til planlegging av narkosetid og kostnader. Tannrøntgen som blir tatt er for å stille diagnose og nye bilder etter tanntrekk for å kontrollere at hele tannen inklusive røtter er fjernet. 

Hunden eller katten kan komme hjem samme dag som inngrepet er utført. Etterbehandling består av smertelindring, rengjøring av munnhulen med bakteriedrepende middel og fôring med myk/bløt mat.