Heimdal Dyreklinikks basseng er 3 x 5 meter og holder en temperatur på 27 grader, hvilket er en meget gunstig temperatur for rehabilitering.

Rehabilitering etter en skade/ operasjon gjøres for å få maksimal funksjon på minimal tid.
Gjenopptrening i vann etter skader og operasjoner i skjelettet er meget gunstig fordi man kan trene musklene uten å belaste skjelettet.
Rehabiliteringstiden kan reduseres med opp til 6 måneder.
Heimdal Dyreklinikks basseng er 3 x 5 meter og holder en temperatur på 27 grader, hvilket er en meget gunstig temperatur for rehabilitering.
For å få hunden til å bruke de musklene man ønsker å trene, svømmer de i sirkler, 8-tall, vendinger begge veier, serpentiner, osv.
Når de trenger mer belastning har vi trinnløs motstrøm som reguleres ut ifra hundens kondisjonsnivå. Hunden får raskt bedre kondisjon ved å svømme.
Alle hundene svømmer med sikkerhetsvest, dette fordi hunden føler seg tryggere om det skulle skje noe som gjør at man må ha hunden opp eller den trenger korrigering, kan man lettere få tak på den.

Lidelser som har spesielt godt av svømming:

 

Svømming - friske hunder

For forebygging eller for å få variasjon i treningen er et godt og morsomt alternativ.

Ved egensvømming kan man svømme sin hund selv i vårt basseng, men det er selvfølgelig alltid personale i nærheten.

For å svømme sin hund selv må man ha en frisk hund eller en ferdig rehabilitert hund som er godkjent for egensvømming av vår hundefysioterapeut.For å drive egensvømming må man ha opplæring med vår hundefysioterapeut ved å ta noen vanlige timer først, og deretter kan man velge mellom et 10 timers klippekort, halvårskort med 1 svømming i uken eller halvårskort med 2 svømminger i uken.