Bichon Havanais

Bichon Havanais er en kjærlig og lodden liten hund som har blitt en utrolig populær rase. Med sitt lekne sinn og hengivenhet til familien er det en fantastisk hund for mange familier.

Bichon Havanais

Kjappe fakta

Bakgrunn

Rasen stammer fra det vestlige Middelhavet på 1700-tallet. Rasen ble utviklet langs den spanske og italienske kysten, og ifølge legenden var rasen en ekte skipshund. Det ble tatt med på lange seilaser på italienske og spanske handelsskip. Her var den sjøfolkenes selskap på deres lange reiser. På denne måten kom bichon havanais til Cuba. Her ble den populær blant velstående damer, og ble mye brukt som gave eller handelsvare. Kubanske flyktninger tok senere rasen med til USA, og derfra spredte den seg til resten av verden.

Temperament

En bichon havanais er en leken og kjærlig selskapshund. Det er en hengiven familiehund som vanligvis er glad i barn. Den er sjarmerende og litt rampete, og er leken og valpete langt inn i voksen alder. Den er våken og flink til å holde vakt, noe som betyr at den ofte vil bjeffe når det er noe uvanlig som skjer.

Aktivitetsnivå

Selv om bichon havanais er en søt selskapshund, er den også ganske aktiv. Dette er en hund som trenger regelmessige turer og nye inntrykk. Rasen er menneskekjær, og holder seg derfor nær eieren. En bichon havanais vil trives ved moderat trening.

Pelspleie

Pelsen er lang, myk og vakker. Den lange pelsen blir 12-18 cm lang over det meste av kroppen og den krever en del pleie. Den har praktisk talt ingen underpels noe som betyr at den røyter minimalt. Pelsen krever daglig børsting, og det er viktig at du venner din bichon havanis til å børstes allerede når den er valp. De fleste oppdrettere har lært valpene å bli børstet allerede før de flytter «hjemmefra». Gode ​​pelspleieprodukter er viktig. En god børste som ikke irriterer huden, samt en god sjampo og balsam er et minimumskrav.

Trening

Selv om den er en søt selskapshund, vil en bichon havanais elske hverdagens treningsøkter. Den er glad i mat og trives med positiv forsterkning. Den vil lære nye triks og med positiv trening kan man lære en bichon havanais mye. En bichon elsker folket sitt og ønsker å gjøre dem lykkelige. Den er ikke fremmed for å bjeffe og skjelle. Ettersom rasen er svært leken, er det lurt å bruke lek som en aktiv del av treningen.

Størrelse og vekt

Høyde: ca. 23-27 cm.

Vekt: 4,5 - 7,5 kg.

Farge

Fargen kan variere med og uten tegninger. Du vil ofte se fawn (lysebrun) i forskjellige nyanser, svart, grå, brun, rødbrun og lignende. Rasen sees sjelden i helt hvitt.

Spesielt for rasen

En bichon havanais er ikke glad i å være alene hjemme. Den er veldig knyttet til menneskene sine og er vant til å være sosial. Derfor krever hjemme-alene trening mye tid med denne rasen, men det er ikke e umulig!

Rasen kan ha problemer med tannstein, og det er derfor en stor fordel å lære valpen å få tennene børstet daglig. Det er den beste måten å forhindre tannproblemer. Hvis bichonen din har tannstein, bør du rense tennene hos veterinæren din og deretter jobbe aktivt med å hindre oppbygging av ny tannstein ved daglig tannpuss.

Arvelig sykdom

Siden rasen opprinnelig stammer fra de få hundene som ble brakt til USA av kubanske flyktninger, var ikke det genetiske mangfoldet stort. Historisk har det derfor vært problemer med innavl og arvelige sykdommer i rasen. Med målrettet avls- og genetisk testing for arvelige sykdommer, har oppdretterne imidlertid lyktes med å bedre denne situasjonen. Husk å velge valpen din fra gode oppdrettere som kan vise til friske hunder bakover på stamtavlen.

Typiske arvelige sykdommer er:

Mat

Når du velger fôr til din bichon havanais, er det viktig at du velger et fôr som tilfredsstiller alle dens behov. Velg en type som passer hundens størrelse og aktivitetsnivå. Ettersom det er en rase med en tiendens til å få tannstein, kan det være en idé å spørre veterinæren om et fôr som aktivt motvirker tannstein.

Type

Selskapshund

Fem fakta om Bichon Havanais

 1. Havanais er Cubas nasjonalhund
 2. Havanaene er en del av Bichon-familien og har gått under navn som Havanese cubansk Bichon, Bichon Havanais, Bichon Havanês, Havaneser og Bichon Habanero.
 3. Havanerne krever daglig pelspleie hvis du ikke klipper pelsen dens.
 4. En bichon havanais er en hengiven familiehund som vanligvis er glad i barn.
 5. En bichon havanais er en veldig sosial hund og liker ikke å være alene.

  Hvilken hunderase passer deg best?

  Ta testen

  Vil du snakke med en veterinær om valget av hunderase? Kontakt oss i appen, første besøk er gratis!

  Last ned appen!