Vi trenger flere blodgivere!

Vi trenger flere hunder som kan brukes som donorer.

Nå trenger vi flere donorer!

For å kunne opprettholde blodbanken, og til en hver tid ha blod tilgjengelig så er vi avhengig av å ha blodgivere. 

Ved selve tappingen ligger hunden på siden på et bord. En person holder hunden og strekker på hodet til hunden slik at halsen blir tilgjengelig. Det blir barbert litt på halsen slik at blodåren blir lett synlig. Det tappes mellom 415 ml og 470 ml blod, og det tar ca. 5-7 minutter. Etterpå vanker det klapp, ros og godbiter.

Krav til donorene

Ved å være donor hos oss får dere flere goder som blant annet årlig helsesjekk, vaksinasjon og regelmessig flåttbehandling på klinikkens regning.

Har du spørsmål om blodbanken eller ønsker å bruke hunden din som donor, så ta kontakt med oss på tlf. 69911090, og spørr etter Vibecke.

 

Om blodbanken

I noen tilfeller har pasienten behov for blodoverføring. Ved Anicura Jeløy Dyreklinikk har vi en egen blodbank. Vi har tilgjengelig fresh frozen plasma og fullblod til hund, og det er også i noen tilfeller mulig med overføring av nylig tappet blod, dersom det skulle være behov for dette.

Overføring av fullblod brukes på anemiske pasienter f.eks ved en indre- eller ytre blødning, kroniske anemier som har fått veldig lav blodprosent og i noen tilfeller ved autoimmune hemolytiske anemier.

Overføring av plasma kan brukes ved blant annet:

Overføring av ferskt blod er aktuelt på hunder som har et lavt antall blodplater eller en koagulasjonsforstyrrelse med en aktiv, pågående blødning. 
Vi sjekker blodtypen på blodgiver og pasient før det overføres blod.