Nasjonaldagen trenger ikke bare være en feiring for oss, men også for familiedyrene. Bare husk at de ønsker å feire på en annen måte!

På 17. mai har mange lyst til å feire sammen med dyrene sine. For mange hunder innebærer det å bli tatt med i byen, skolegårder og i tog. Dette vil i de fleste tilfeller oppleves som overveldende for hunden. Det anbefales derfor å la hunden være hjemme på 17. mai.

Korps, barn, støy og store folkemengder vil lett skremme hunden. En hund får med seg mye mer av bevegelser, lyder og lukter enn det vi gjør. Sansene er mer følsomme enn våre. Noen hunder blir så stresset at det kan ta flere dager før de får roet seg igjen. Hunden kan da virke rastløs og lettere overreagere på ting enn ellers.

Dersom man ønsker å gi hunden en trivelig 17. mai, er det best å la den slippe de store folkemengdene. Så kan de heller få kvalitetstid med familien tidlig på morgenen og senere på dagen.De færreste hunder har forutsetningene for å takle alle inntrykkene, støyen og folkemengden på 17.mai.

Hundevennlig feiring av 17. mai

At hunden ikke får være med og se på barnetoget betyr ikke at han eller hun ikke får feiret nasjonaldagen.

Her er noen tips til hundevennlig feiring:

Katt og 17. mai

Du må også passe ekstra godt på pus denne dagen. Katten bør være innendørs, slik at hun ikke stikker av om hun blir redd på grunn av korpsbråk eller uvante situasjoner. Sørg for at katten har steder å trekke seg tilbake til. Sett gjerne på lav musikk om katten din blir nervøs på grunn av støy. Det finnes en DAP-variant for katter også, som du kan forsøke om pus blir stresset.

Andre dyr, som hester og kaniner, bør heller ikke være utendørs dersom det blir mye støy der du bor. Du kan gjerne passe på at de har noe å spise på i det korpset går forbi, slik at de har noe å roe seg ned med.

Kilde: Dyrevernalliansen og AniCura Gjøvik