Få sjekket kulen!

Få sjekket kulen!

Mellom 21. og 31. oktober har vi kul-kampanje på AniCura Sørlandet. Du får 50% rabatt på celleprøver og analyser av kuler på din hund eller katt.

1.

Gjør undersøkelsen hjemme til en rutine! Bruk for eksempel anledningen når du klipper klørne eller børster pelsen til også å kjenne gjennom hele dyret etter kuler. Kjenn etter minst en gang i måneden, og sett gjerne opp en påminnelse i kalenderen.

2.

Lag deg en bestemt måte å undersøke dyret ditt på, og gjør det samme hver gang. Begynn for eksempel framme på hodet, se også i munnen, ta så en og en side av kroppen og ikke glem beina, potene, halen og magen. Hele kroppen bør gås gjennom!

3.

Bruk begge hendene og kjenn over hele huden til dyret ditt. Rull huden mellom fingrene der det går, og kjenn etter inn mot kroppen der du klarer det. Om du kjenner noe, sammenlign med motsatt side av kroppen. Ikke vær alt for forsiktig, bruk et fast trykk.

4.

Tenk på at kuler kan kjennes forskjellig ut. De kan være harde, myke, avgrensede eller utflytende. De kan sitte fast i underlaget eller være løse og flyttbare. De kan også vokse ut av huden. Hvordan den kjennes gir ingen indikasjon på hvilken type kul det er.

Her får du enkle tips til hvordan du selv sjekker ditt dyr for kuler

5

Husk på at ikke alle kuler er vondartede. Det er ikke alltid at en kul er en kreftsvulst, i blant kan det komme midlertidige hevelser etter for eksempel insektsstikk eller andre skader.

6.

Kjenner du deg usikker eller har du spørsmål? Vi hjelper deg selvsagt gjerne. Kontakt din nærmeste AniCura-klinikk, så hjelper vi deg med å sette opp tid til en kul-kontroll.

Lær mer om kreft og svulster