Vis respekt for de eldre!

Det er viktig å ha fokus på seniorene blant kjæledyrene våre. De har gitt oss så mye glede gjennom mange år, og nå er det opp til oss å passe på at seniorårene blir så behagelige og mange som mulig. Her får du råd om hvordan du som eier av en grå snute kan bidra til å forebygge og minimere plager hos din firbente venn.
Ikke vent for lenge med den første seniorundersøkelsen!

Sjekk alderen på kjæledyret ditt med vår alderskalkulator

1 menneskeår
                                         
1
21
Din katt er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser katten mye, den kommer i puberteten og skal katten miste alle melketennene sine. Sjekk at alle melketennene faller ut, ellers må de trekkes! Ved 5-6 måneders alder er det også vanlig å kastrere/sterilisere katten.

Størrelse

Liten
Mellomstor
Stor
1 menneskeår
                                     
1
19
Din hund er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser hunden mye, og leddproblemer kan oppstå. Særlig er problemer med kneskålene vanlig på små hunder. Dra tidlig til veterinær ved halthet i denne perioden! Puberteten kommer og hunden skal miste alle melketennene sine. Sjekk at de faller ut, ellers må de trekkes. Du legger grunnlaget for god oppførsel med treningen du gjør med unghunden din. Investér litt ekstra i denne fasen!

1 menneskeår
                                 
1
17
Din hund er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser hunden mye, og leddproblemer kan oppstå. Oppsøk veterinær tidlig ved halthet i denne perioden! Hunden kommer i puberteten, og den skal miste alle melketennene sine. Sjekk at alle faller ut, ellers må de trekkes. Du legger grunnlaget for god oppførsel med treningen du gjør med unghunden din. Investér litt ekstra i denne fasen!

1 menneskeår
                                 
1
17
Din hund er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser store hunder mye, og leddproblemer kan oppstå. Oppsøk veterinær tidlig ved halthet i denne perioden! Hunden kommer i puberteten, og den skal miste alle melketennene sine. Sjekk at alle faller ut, ellers må de trekkes. Du legger grunnlaget for god oppførsel med treningen du gjør med unghunden din. Investér litt ekstra i denne fasen!

Ikke vent for lenge med den første seniorundersøkelsen!

Vil du hjelpe kjæledyret ditt til et lengst mulig liv og en best mulig alderdom, er det bedre å ta den første seniorkontrollen litt for tidlig enn litt for sent.
For alle hunder og katter over sju år anbefaler vi en utvidet seniorundersøkelse med blod- og urinprøver. Spesielt for kattene er at de også bør sjekke stoffskiftet, siden forhøyet stoffskifte er en vanlig lidelse for katter over 7-8 år.

Finn din klinikk og bestill seniorkontroll

AniPlan Pluss - forebyggende helseplan

Vi har også en forebyggende helseplan som inkluderer konsultasjon, blod - og urinprøve, og hvor du betaler med månedlige avdrag. AniPlan Pluss inkluderer også vaksine, kloklipp, resepter og ubegrenset konsultasjoner i AniCura-appen uten ekstra kostnader.

Les mer om AniPlan Pluss her

Seniorundersøkelse

Hør spesialist Inge Engeland fortelle om hvilke plager som kan oppstå for seniorkjæledyr, og hva du som eier kan gjøre for å sikre ditt kjæledyr en best mulig seniortilværelse.

Fakta og råd om seniorkjæledyr

Det er ikke alle som er klar over at de har en gammel hund eller en gammel katt. Årene går så fort, og forandringene som ikke viser så godt på utsiden er vanskelige å få med seg. Her er en samling artikler som kan hjelpe deg til å forstå din eldre hund eller katt, og som kan hjelpe deg til å gjøre seniortilværelsen fin for dere alle!