Også tøffingene kan skade seg!

Det var først etter at jeg satte henne ut av spannet mitt på sjekkpunktet i Neiden at jeg så at det ene skulderbladet stakk opp høyere enn det andre, forteller hundekjører Torkil Hansen.

Han har kjørt hundespann siden han var liten gutt, men i år var han uheldig med en av sine firbeinte venner under Finnmarksløpet. En av hundene hans, Pudder, som han har hatt siden hun var en liten valp, viste tegn til at noe var galt. Torkil merket at det ene skulderbladet virket høyere enn det andre.

«Jeg var ikke i tvil om at hun skulle flys til AniCura Dyresykehuset i Tromsø,» forteller Torkil.

Torkil Hansen fortsatte løpet uten Pudder, og hunden ble fløyet til Tromsø for å bli sett på av veterinær. Heldigvis var ikke skaden så alvorlig som fryktet, og Pudder kunne opereres.

Og diagnosen? Luksasjon av scapula, eller på godt norsk: skulderblad ute av ledd. «Dette er utrolig sjeldent og bare så vidt nevnt i litteraturen,»
sier smådyrspesialist og kirurg Bente Akselsen ved AniCura Dyresykehuset Trømsø. «Operasjonen gikk fint, og Pudder kommer til å bli frisk igjen!»

«Som hundekjører får du et utrolig nært forhold til hundene. Nå er jeg bare veldig, veldig glad», forteller matfar og «arbeidsgiver» Torkil.

 

Les hele saken hos NRK her. 

Flere nyheter

 • Vi kårer Årets blodgiver 2023

  14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
   Les mer om dette
  • Avkjølende tips for varme dager

   Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
    Les mer om dette
   • Når noen skal passe dyret ditt

    Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.