Også tøffingene kan skade seg!

Det var først etter at jeg satte henne ut av spannet mitt på sjekkpunktet i Neiden at jeg så at det ene skulderbladet stakk opp høyere enn det andre, forteller hundekjører Torkil Hansen.

Han har kjørt hundespann siden han var liten gutt, men i år var han uheldig med en av sine firbeinte venner under Finnmarksløpet. En av hundene hans, Pudder, som han har hatt siden hun var en liten valp, viste tegn til at noe var galt. Torkil merket at det ene skulderbladet virket høyere enn det andre.

«Jeg var ikke i tvil om at hun skulle flys til AniCura Dyresykehuset i Tromsø,» forteller Torkil.

Torkil Hansen fortsatte løpet uten Pudder, og hunden ble fløyet til Tromsø for å bli sett på av veterinær. Heldigvis var ikke skaden så alvorlig som fryktet, og Pudder kunne opereres.

Og diagnosen? Luksasjon av scapula, eller på godt norsk: skulderblad ute av ledd. «Dette er utrolig sjeldent og bare så vidt nevnt i litteraturen,»
sier smådyrspesialist og kirurg Bente Akselsen ved AniCura Dyresykehuset Trømsø. «Operasjonen gikk fint, og Pudder kommer til å bli frisk igjen!»

«Som hundekjører får du et utrolig nært forhold til hundene. Nå er jeg bare veldig, veldig glad», forteller matfar og «arbeidsgiver» Torkil.

 

Les hele saken hos NRK her. 

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.