Smittsom leverbetennelse

Det har blitt registrert dødsfall på valp pga. smittsom leverbetennelse (HCC) på Østlandet. Vi råder alle hundeeiere til å sjekke vaksinestatus på sin hund.

Alle hunder er utsatt for smitte - om du konkurrerer, deltar på utstilling eller bare går tur med hunden i nabolaget så bør du vaksinere hunden.

Små valper som har blitt vaksinert når de er 12 uker anbefales også å vaksineres når de er 16 uker for sikrere beskyttelse.

Smittsom leverbetennelse er en veldig farlig og potensielt dødelig sykdom som smitter via direkte kontakt, avføring, urin og spytt. Viruset angriper leveren og andre indre organer.

Symptomene er slapphet, feber, oppkast og diaré.

Dette er en sykdom som vanligvis er lite utbredt i Norge fordi vi er flinke til å vaksinere hundene våre.

Kontakt oss dersom du er usikker på om hunden din har behov for revaksinering.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.