✈️På ferie med din firbente venn?

Uansett om man velger å tilbringe ferien i Norge eller reiser til sydligere strøk, bør hunder og katter beskyttes mot parasitter i området.

Risikoen for vektorbårne sykdommer er forskjellig avhengig av, hvor i verden man er; men en forebyggende behandling er viktig, uansett hvor turen går.

Det er stort fokus på flåttens utbredelse, og derfor er det mange som allerede vet, hvor viktig det er å beskytte hunden og katten mot flåttbitt. Men forebyggende behandling mot lopper, mygg og sandfluer samt mot fransk og tropisk hjerteorm, kan også være viktig ved utenlandsreise. I tillegg må hunder behandles mot revens dvergbendelorm.

På kartet nedenfor kan du se hvor stor risikoen er for smitte i de enkelte land.

Grønn:Ingen dokumenterte tilfeller
Gul:Lav forekomst
Oransje:Middels forekomst
Rød:Høy forekomst
Grå:Mulig forekomst (ingen informasjon)

 

 

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.