Sterilisering katt

I dag har din katt blitt sterilisert ved AniCura Sotra.

Eggstokkene og livmoren er blitt fjerner slik at katten ikke kan forplante seg. Før inngrepet fikk katten lagt et venekateter. Dette ble fjernet igjen før du hentet henne. Du vil se at vi har klippet et felt på underarmen, og du vil kanskje se et lite hull. Noen ganger blør det litt når vi fjerner venekateteret, og det kan derfor være at katten har en liten bandasje. Denne kan fjernes når dere kommer hjem. Som du vet, har katten din vært i narkose, og hun vil derfor være sliten når du henter henne. Det er ikke uvanlig hvis hun legger seg til å sove resten av kvelden og natten. Fordi katten har fastet før inngrepet, vil hun være veldig sulten. Vær sikker på at hun er våken nok før du gir henne mat, og hold et øye med henne i starten når hun spiser og drikker.

Etter at katten din sovnet, fikk hun smertestillende og operasjonsfeltet ble klippet, vasket og desinfisert. Deretter ble det gitt lokalbedøvelse i snittlinjen, og kirurgen laget et lite hull i magen for å komme inn i bukhulen. Når livmoren og eggstokkene var fjernet, ble buken sydd igjen i tre lag. Stingene brytes ned av seg selv etter 8 uker og trenger derfor ikke å bli fjernet. Operasjonssåret ble til slutt sprayet med et gjennomsiktig plaster. Dette er ofte mindre irriterende enn et vanlig plaster. Det er vanlig med et liten hevelse rundt eller over operasjonssåret. Denne vil gå tilbake av seg selv etter én til to uker. Hevelsen skal ikke være fuktig, varm eller væskende. Du er velkommen til en gratis kontrolltime 10-12 dager etter operasjonen. Ta kontakt på telefon for å bestille en tid.

Det er viktig å passe på at katten ikke slikker på operasjonssåret. Munnen og spyttet inneholder mange bakterier som kan forårsake infeksjon. Er det vanskelig å holde henne fra det, er det mulig å kjøpe med en body fra dyreklinikken. La katten ligge varmt og godt når hun kommer hjem. Gjerne på et bad med varmekabler, og ha en dokasse tilgjengelig. For at sårene skal få ro til å gro, er det best om katten holdes innendørs i 10-12 dager. Unngå lek og klatring som gjør at hun strekker magen.

Da du hentet katten fikk du med deg en resept på smertestillende. Disse kan du hente på hvilket som helst apotek. Siden katten har fått smertestillende i dag, trenger du ikke starte behandlingen før i morgen. Hun skal ha 1 tablett om dagen i 3-5 dager. Etter sterilisering vil noen katter få økt apetitt. Det kan også forekomme forandringer i urinsammensetningen. For å forebygge mot urinveislidelser, tannstein og overvekt, anbefaler vi at pus bytter til et tørrfôr spesielt utviklet til steriliserte katter. Du kan kjøpe Hill’s eller Eukanuba hos oss. Spør oss gjerne om dette.

Lurer du på noe mer, ikke nøl med å ta kontakt. Vi hjelper deg gjerne!
Vennlig hilsen veterinærene og dyrehelseteamet ved AniCura Sotra.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.