Kastreringskampanje(2)(2)

Våren er i anmarsj og det er på tide å kastrere og identitetsmerke fjorårets kattunger!

Trangen til å reprodusere seg er den sterkeste av alle drifter og instinkter hos dyr. Å bli hindret dette påfører katten en stor stressbelastning og er også ofte til sjenanse for dens eiere i form av kattens vokalisering og markering. Fra 15. februar til 31. mars har vi nedsatt pris på kastrering og identitetsmerking fordi vi mener dette utelukkende er positivt for dyr og eier, og bør være et tilbud til alle. Bestiller du time i løpet av kampanjeperioden koster det;

 • Kastrering og ID-merking av hunnkatt; 2280,-
 • Kastrering og ID-merking av hannkatt; 1380,-

Inkludert i pakken får du:

 • Full helsesjekk før operasjon
 • Gratis kontroll etter 7-10 dager
 • Goodiebag med fôr fra Hill's
 • -30% på Hill's Neutered tørrfôr (må kjøpes i kampanjeperioden)
 • Rabatt ved bestilling av PetPorte katteluke;
  • Din pris 1500,- (ord. pris 1900,-)
  • Kompatibel med kattes identitetsmerke (chip i nakken, halsbåndfritt)

Litt om kattens kjønnsmodning

Katter blir kjønnsmodne når de oppnår 80% av forventet voksenvekt. Dette skjer som regel rundt 6 måneders alder. Hannkatter kan kastreres fra de er omtrent 3 kg, og hunnkatter fra de er 2,5 kg.

Hunnkattens brunstsyklus

Hunnkatter har en polyøstral syklus - det vil si at de har løpetid så godt som uavbrutt. Fordi lys og klima påvirker syklusen, vil dette for katter som går utendørs si hele sommerhalvåret fra januar til september, og for innekatter hele året. Katter har også indusert eggløsning, noe som betyr at de får eggløsning hver gang de blir parret. Fordi katter ikke kommer i overgangsalder kan de i teorien bli drektige hver dag, hele året, hele livet. Ved å kastrere hunnkatten bidrar du til å minske populasjonen av hjemløse katter. Du unngår risikoen for sykdommer i livmor og eggstokker, slik som for eksempel livmorbetennelse, og risikoen for brystkreft blir også betraktelig lavere. 

Hannkattens evige vandringer

Hannkatter som ikke kastreres utvikler en karakteristisk kjønnskarakter i form av et kraftig kjeveparti, store testikler og talgbelagt hale. De markerer territoriet sitt med urin og legger ofte ute på lange vandringer fra hjemmet for å erobre stadig større områder. I kampen om disse områdene havner de lett i slåsskamp med andre katter og pådrar seg skader som ofte fører til betente sår og byller som trenger medisinsk behandling for å leges. En kastrert hannkatt vil ikke lenger ha det samme behovet for å streife omkring og vil i stedet holde seg nærmere hjemmet. Ved å kastrere hannkatten minsker du dermed sjangsen for at den havner i slagsmål og smittes av sykdommer som leukemivirus og FiV (kattens HIV-virus), som overføres via spytt (bitt) og seksuell kontakt. 

Hold katten din hjemmekjær og frisk - bestill time i dag! :)

 

 

 

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.