Kom i form! 2015 (Avsluttet)

Den 10/2-1/3 satser vi litt ekstra på «Kom i form» på alle AniCura-klinikker både i Norge, Sverige og Danmark.
 
Du får 2 for 1 på:
- Hill's metabolic
- Eukanuba restricted calorie
- Eukanuba joint mobility
 
Vi har også et utvalg morsomme leker til både hund og katt som ditt dyr vil sette pris på. Visste du at nesten hver tredje hund risikerer alvorlige sykdommer på grunn av overvekt og at mange katter er deprimerte på grunn av for lite aktivisering? Tur, lek og et næringsrikt fôr er viktig for at ditt kjæledyr skal holde seg frisk og sterk. Les mer om fedme og overvekt under bildet.
 
                                           

 Overvekt og fedme er et stort problem for hunder og katter i den vestlige verden. Man regner i dag at ca. 40% av hunder og katter i Norge er overvektige, og som hos mennesker, er dette en livsstilssykdom som fører med seg flere følgesykdommer og som kan redusere dyrets levetid med opp til 20% (2 år!).
 
Fedme hos hun og katt fører til økt risiko for diabetes, leddproblemer, hudlidelser, svekking av immunsystemet og gir en økt belasting på indre organer og skjelett. Desverre utgjør fedme en del av en ond sirkel, der overvekten fører til redusert mosjonslyst og -evne og dermed redusert energibehov, noe som igjen gir mer fedme.
 
Det finnes sykdommer som gir redusert forbrenning, men det er sjelden dette er årsaken til overvekten. Som regel er grunnen enkel: for mye mat og for lite mosjon. Hunder og katter som er kastrerte vil få et ca 20% lavere energibehov etter inngrepet. Noen raser er dessverre også mer disponerte for fedme enn andre.
 
Om din hund eller katt er overvektig bør den undersøkes av veterinær for å avgjøre om det kan være bakenforliggende årsaker til overvekten. Veterinæren vil også kunne fortelle nøyaktig hvor mye hunden eller katten bøk slanke seg, hvordan dette gjøres best og hvor lang tid det skal ta.
 
Husk at light-fôr IKKE er velegnet til slanking. Dette er et fôr som riktignok inneholder mindre kalorier enn vanlig fôr, men er tiltenkt hunder og katter som har tendenser til å legge på seg og skal holde den vekten de har nå. Får å gå ned i vekt må man ha et rent slankefôr, og man må være svært nøye på doseringen! Her hos oss kan veterinæren eller dyrepleieren hjelpe deg.
 

Mange dyreeiere syntes det er vanskelig å motstå sitt dyrs bedende øyne og fornærmede uttrykk, men man skal huske på at det bare ikke er sult som får dyr til å mase etter mat. Noen dyr er veldig glade i mat eller er vanespisere. Vi eiere er også veldig raskt ute med å ilegge dyrene menneskelige følelser. Når Fido eller Pus maser, gå heller en ekstra tur, aktiviser dem eller lek med dem, og du vil se at dette er minst like god belønning for dem som en godbit eller et ekstra måltid!

Det er ofte lettere å mosjonere en hund enn en katt, men det finnes ting man kan gjøre for å hjelpe katten med forbrenningen. Lek med ball, mus i hyssing, laser med mer kan få fart på innekatter. Det kan også være fint å gi den klatremuligheter, eller å sette mat- og vannskåler høyt for at den selv må hoppe/klatre opp for å få tak i kaloriene. Snakk gjerne med din veterinær eller dyrepleier for råd. Det kan være en tålmodighetsprøve å slanke et dyr, særlig en katt. Men det er utelukkende positive helsegevinster å hente, og dyrets livskvalitet vil øke i takt med at fettet forbrenner!

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.