Påskens huskeliste

Skal du ha hunden med på påskefjellet? Da bør du lese deg opp på hundens fjellvettregler først. Dette er regler utarbeidet av Mattilsynet, for å sikre at både du og hunden din får en best mulig påskeferie.

1) Vis respekt for solen

Også hunder kan ha nytte av solbriller på fjellet.

2) Se opp for solbrenthet

Lyse hunder og hunder med tynn pels på ører og snute er spesielt utsatt. Hos oss får du kjøpt solkrem til kjæledyr.

3) Se opp for såre poter 🐾

Potesokker og potesalve gir god beskyttelse mot kram snø.

4) Bruk riktig utstyr

En god sele og lang line er et must på skituren! Husk hundeposer, helst i bioplast som er nedbrytbar plast.

5) Legg ikke ut på langtur uten at hunden er trent

Det er veldig tungt for en hund å løpe i snøen ved siden av deg, og om hunden din ikke er godt nok trent til det, kan den lettere bli skadet. Vurder om hunden må være med eller den heller kan vente i hytten til dere er tilbake.

6) Vær rustet mot uhell

Førstehjelpspakke må du alltid ha i sekken. Poteskader er vanlig (hvis du slurver med punkt 3) og sårskader pga stålkanter forekommer. Ha bandasjemateriell tilgjengelig.

7) Se opp for frostskader

Hunder med tynn pels kan ha nytte av dekken, og hunder med lang pels kan få frostskader pga snøklumper som setter seg fast i pelsen.

8) Pass godt på valpen i kulden

Små valper og unghunder har ikke forutsetningene for å kunne være med på lange skiturer. Tenk at dette er som et lite barn, lek og litt trening er mer enn nok.

9) Husk ekstra fôr

På samme måte som at du selv synes det er godt med en brødskive når du har kommet frem, trenger også hunden din ekstra påfylling av energi. Har du en Specific Lunch i sekken, får hunden din det den trenger helt enkelt.

10) Ikke gi hunden sjokolade

Hunder tåler ikke sjokolade, så Kvikk-lunsjen koser du deg med selv!

 

GOD TUR OG GOD PÅSKE!

Vi har potesokker, potesalve og det du ellers måtte trenge til en fin påsketur!

Mer om hundens fjellvettregler finner du på Mattilsynet sine nettsider.

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.