Påskens huskeliste

Skal du ha hunden med på påskefjellet? Da bør du lese deg opp på hundens fjellvettregler først. Dette er regler utarbeidet av Mattilsynet, for å sikre at både du og hunden din får en best mulig påskeferie.

1) Vis respekt for solen

Også hunder kan ha nytte av solbriller på fjellet.

2) Se opp for solbrenthet

Lyse hunder og hunder med tynn pels på ører og snute er spesielt utsatt. Hos oss får du kjøpt solkrem til kjæledyr.

3) Se opp for såre poter 🐾

Potesokker og potesalve gir god beskyttelse mot kram snø.

4) Bruk riktig utstyr

En god sele og lang line er et must på skituren! Husk hundeposer, helst i bioplast som er nedbrytbar plast.

5) Legg ikke ut på langtur uten at hunden er trent

Det er veldig tungt for en hund å løpe i snøen ved siden av deg, og om hunden din ikke er godt nok trent til det, kan den lettere bli skadet. Vurder om hunden må være med eller den heller kan vente i hytten til dere er tilbake.

6) Vær rustet mot uhell

Førstehjelpspakke må du alltid ha i sekken. Poteskader er vanlig (hvis du slurver med punkt 3) og sårskader pga stålkanter forekommer. Ha bandasjemateriell tilgjengelig.

7) Se opp for frostskader

Hunder med tynn pels kan ha nytte av dekken, og hunder med lang pels kan få frostskader pga snøklumper som setter seg fast i pelsen.

8) Pass godt på valpen i kulden

Små valper og unghunder har ikke forutsetningene for å kunne være med på lange skiturer. Tenk at dette er som et lite barn, lek og litt trening er mer enn nok.

9) Husk ekstra fôr

På samme måte som at du selv synes det er godt med en brødskive når du har kommet frem, trenger også hunden din ekstra påfylling av energi. Har du en Specific Lunch i sekken, får hunden din det den trenger helt enkelt.

10) Ikke gi hunden sjokolade

Hunder tåler ikke sjokolade, så Kvikk-lunsjen koser du deg med selv!

 

GOD TUR OG GOD PÅSKE!

Vi har potesokker, potesalve og det du ellers måtte trenge til en fin påsketur!

Mer om hundens fjellvettregler finner du på Mattilsynet sine nettsider.

 

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.