Norges Blindeforbund

AniCura støtter Norges Blindeforbund i førerhundarbeidet.

Når AniCura skulle velge et stort prosjekt å støtte, var det mange gode kandidater, men ingen rakk så langt opp som førerhundene. 

At dyr gjør en forskjell i menneskers liv, er noe vi ser hver dag på alle klinikkene i hele AniCura. Men det er få kjæledyr som utgjør en så stor forskjell for sin eier som Førerhundene gjør. Å komme seg ut, gå i butikken, gå alene til venner eller fritidsaktiviteter, ikke være avhengig av en annens hjelp hele tiden - dette er bare noen av tingene seende tar for gitt. Men for en blind eller svaksynt er ikke dette selvsagt. Førerhunden kan åpne verden for dem. 

Veien frem til å bli en fullbefaren førerhund tar ca. to år, og bare halvparten av de som startet utdanningen blir kvalifiserte. 

Det er kostbart å både utdanne og holde førerhundene friske, og AniCura er glade for å få bidra både med penger og med veterinærtjenester til disse fantastiske hundene. Alle førerhunder, både de som er under utdanning, i jobb og etter at de har nådd pensjonsalder, får tilbud om gratis årlig helsesjekk og vaksine til kostpris hos AniCura. Samarbeidet med Norges Blindeforbund ble inngått i november 2015, og vi er nå i gang med flere aktiviteter som skal bidra med å øke kunnskapen om førerhunder, samt å samle inn penger til det viktige arbeidet. Blant annet har AniCura laget en flott refleksvest i god kvalitet som nå selges i alle våre klinikker. 50 kroner fra salget av hver vest går uavkortet til Blindeforbundet. Vestene finnes i tradisjonell gul og i knall rosa. 

 

Refleksvest fra AniCura