Over 100 dyr fikk hjelp på Åpen Dag på Grünerløkka

Lørdag 4. november åpnet AniCura Grünerløkka dørene for hunder og katter med vanskeligstilte eiere. Over hundre dyr fikk gratis hjelp denne dagen, og eiere fikk med seg gratis fôr og utstyr hjem.

For tredje året ble Åpen dag arrangert, en dag da rusmisbrukere og andre vanskeligstilte kan komme for å få gratis behandling av sine dyr. Vi ser at omfanget blir større og større for hvert år, og flere kom tilbake for andre og tredje året på rad.

13 veterinærer og dyrepleiere jobbet frivillig på klinikken, og stod på med helsekontroller, vaksiner, ørerenser, tanntrekker, steriliseringer med mer. Noen måtte sågar nøye seg med å servere kaffe og kaker - pågangen på frivillige var for stor til at alle fikk være med! 

Publikum engasjerte seg også voldsomt, og det ble i ukene før Åpen dag levert inn kassevis med brukt utstyr som eierne kunne ta med seg hjem. I tillegg fikk de fôr og godbiter, sjampoer og andre pleieprodukter med hjem til dyrene sine. 

Vi hadde også enorm pågang fra våre leverandører, og mange ønsket å bidra med utstyr og fôr. Caroline Holtet, primus motor bar Åpen dag, forteller at det var rørende å se hvor mange som ønsket å bidra. Veterinærinstituttet stilte mannsterke og tok prøver på klinikken, og de dekket alt av utstyr og prøvetaking. Mattilsynet var også på plass med informasjon. Ellers donerte Dr. Baddaky, Hill's, SpesicificPremium PET productsBuster ZooProvit og Idexx utstyr og fôr, og dagen ville ikke blitt den samme uten all hjelpen! Hunde- og katteeierne gikk hjem med fôr, godbiter, dekken, leker, pleieprodukter, børster og hundebånd, 

Flere av pasientene vil også få videre oppfølging med større problemer, takket være et fond vi nå har satt opp for disse tilfellene. En innsamling som ble dratt i gang uka før Åpen dag har nå fått inn nesten 60.000 kroner som skal brukes til dette formålet. AniCura har også matchet alle pengene som kom inn i innsamlingen, krone for krone.  

Dagen var full av følelsesladede møter, og det ble grått mange gledestårer både fra de i uniform og de uten. 

Flere nyheter

 • Vi kårer Årets blodgiver 2023

  14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
   Les mer om dette
  • Avkjølende tips for varme dager

   Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
    Les mer om dette
   • Når noen skal passe dyret ditt

    Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.