Sommer, sol og skumle saker

Det er tiden for å være oppmerksom på huggormbitt. Varmere dager lokker til deilig utendørs aktivitet for både hunder og katter, men på våren kommer også huggormen frem fra vinterdvalen.

De fleste hunder eller katter som har blitt bitt av huggorm overlever, men i verste fall kan bittet være livstruende og kreve langvarig behandling. Mange dyreeiere er ikke oppmerksomme på at huggorm kan være grunnen til at hunder eller katter viser tegn på ubehag, og rask behandling er viktig.

Hunder blir ofte bitt enten i eller rundt snuten, fordi de er nysgjerrige og snuser seg frem til huggormen, eller i benet, fordi de er uheldige og tråkker på den. Hvor alvorlig bittet er, avhenger av hvor mye gift som ble sprøytet inn, og kroppsvekten til dyret. Hvis en liten hund blir utsatt for en stod mengde gift er det mer alvorlig enn hvis det blir sprøytet inn en mindre mengde gift inn i en stor hund.

Det er viktig å ta kontakt med dyrlege så raskt som mulig hvis du har mistanke om at din hund eller katt har blitt bitt av huggorm. Dette gjelder også hvis dyret ikke umiddelbart ser ut til å være påvirket av bittet. Ved mistanke om bitt gjelder det å holde dyret i ro for å minske spredningen av giften til resten av kroppen.

Tidligere har kortison blitt benyttet som behandling, men nyere undersøkelser setter spørsmålstegn ved bruken av denne steroid-behandlingen, så snakk med en veterinær før du tar i bruk kortison.

Flere nyheter

  • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

    Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
      Les mer om dette
    • Flåtten er her!

      Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
        Les mer om dette
      • Kattepest påvist i Agder!

        Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.