AniCura får nye eiere

Mars Petcare får godkjennelse fra EU-kommisjonen til å gjennomføre oppkjøpet av AniCura

Etter dagens godkjennelse fra EU-kommisjonen, er Mars Petcare forventet å ferdigstille oppkjøpet av AniCura innen kort tid. Som en del av transaksjonen, vil VetFamily, AniCura sin innkjøpsgruppering for uavhengige dyreklinikker, bli avhendet.

I juni 2018 annonserte Mars Petcare at de hadde kommet til en avtale om å kjøpe AniCura fra deres majoritetseiere Nordic Capital og øvrige eiere, med forbehold om godkjenning fra konkurransemyndighetene. I dag ble transaksjonen godkjent av EU-kommisjonen, med forbehold om at AniCura selger innkjøpsgrupperingen VetFamily. Dette betyr at AniCura blir en del av Mars Petcare sin familie av veterinær-virksomheter, sammen med USA-baserte Blue Pearl, VCA Hospitals, Pet Partners og Banfield, samt Storbritannia-baserte Linneaus.

 • -          Vi gleder oss til å bli en del av Mars Petcare og å fortsette å skape fremtidens veterinærmedisin i Europa sammen med noen av verdens fremste veterinærvirksomheter. Som en del av en familieeid gruppe med langsiktig perspektiv, er vi godt rustet til å fortsette reisen med et tydelig fokus på kvalitet og pasientsikkerhet, mennesker og entreprenørskap, sier Peter Dahlberg, Administrerende direktør i AniCura.

Som en følge av oppkjøpet vil VetFamily, en egen avdeling i AniCura-gruppen, bli avhendet. VetFamily er en innkjøpsplattform som gir uavhengige klinikker fordeler på innkjøp, administrasjon og kursing. VetFamily har vokst hurtig over de siste årene og har i dag mer enn 1000 medlemmer i fem land.

 • -          VetFamily er en fantastisk bedrift som gir samhold og fordeler for uavhengige klinikker som normalt er forbehold større organisasjoner. VetFamily er i sterk vekst, har store muligheter og er av en størrelse som gjør det mulig for avdelingen å bli et eget selskap. Det er stor interesse for VetFamily, og vi er fast bestemt på å finne det rette hjemmet for VetFamily sine ansatte og medlemmer, sier Peter Dahlberg.

Ledelsen i AniCura, med Peter Dahlberg i spissen, vil fortsette å lede og utvikle AniCura, og vil fortsette å fokusere på kvalitet, innovasjon og entreprenørskap, samt å bygge en sterk kultur med lokal beslutningskraft.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.