Har du en gammel katt?

Mange har kanskje opplevd at katten endrer adferd når den blir eldre. Den kan virke mer selskapssyk, mer masete eller kanskje begynne å gå på do utenfor kassen. Det kan ha mange årsaker, en av årsakene kan være at også katter kan bli demente.

Har katten din begynt å vekke deg på natten, eller kanskje den sover mindre? Mange eldre katter virker å ha et større behov for menneskelig kontakt når de blir eldre. Noen kan også bli mer motvillige eller aggressive. Akkurat som mennesker, kan katter bli demente når de blir gamle. De har også større sjangs for å få andre lidelse som nyre- og urinveisproblemer, stoffskiftesykdommer, kreft, leddproblemer mm. 

Når katten blir eldre er det svært viktig å være oppmerksom på endringer hos katten. De er svært gode på å skjule sykdom, så vi må følge nøye med. En viktig faktor er föret, som bør være tilpasset seniorkatten og dens behov. 

I denne artikkelen fra NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, kan du lese mer om den aldrende katten, samt få noen gode tips og råd fra katteekspert Bjarne O. Braastad. 

 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.