Har du en gammel katt?

Mange har kanskje opplevd at katten endrer adferd når den blir eldre. Den kan virke mer selskapssyk, mer masete eller kanskje begynne å gå på do utenfor kassen. Det kan ha mange årsaker, en av årsakene kan være at også katter kan bli demente.

Har katten din begynt å vekke deg på natten, eller kanskje den sover mindre? Mange eldre katter virker å ha et større behov for menneskelig kontakt når de blir eldre. Noen kan også bli mer motvillige eller aggressive. Akkurat som mennesker, kan katter bli demente når de blir gamle. De har også større sjangs for å få andre lidelse som nyre- og urinveisproblemer, stoffskiftesykdommer, kreft, leddproblemer mm. 

Når katten blir eldre er det svært viktig å være oppmerksom på endringer hos katten. De er svært gode på å skjule sykdom, så vi må følge nøye med. En viktig faktor er föret, som bør være tilpasset seniorkatten og dens behov. 

I denne artikkelen fra NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, kan du lese mer om den aldrende katten, samt få noen gode tips og råd fra katteekspert Bjarne O. Braastad. 

 

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.