World Antibiotic Awareness Week

18. november er den europeiske antibiotikadagen, og hele uke 46 er antibiotika-uken. Uken er viktig for å gi oppmerksomhet til den økende resistensproblematikken i verden.

Vi i AniCura setter fokus på riktig bruk av antibiotika ved å dele syv gode råd med deg under verdens antibiotika-uke.

#1 Om ditt kjæledyr får en mild infeksjon, vil immunsystemet eliminere de farlige bakteriene. Det er ikke nødvendig med antibiotika.
 
#2 Antibiotika ødelegger ditt kjæledyrs normale bakterieflora, og gjør det mer utsatt for infeksjoner.
 
#3 Spør veterinæren din hvorfor ditt dyr får antibiotika.
 
#4 Antibiotika kan gi alvorlige og uønskede bivirkninger som oppkast, diaré og allergiske reaksjoner. Om ditt kjæledyr blir sykt, kontakt din veterinær med det samme.
 
#5 Følg alltid veterinærens instruksjoner.
 
#6 Om ditt kjæledyr trenger antibiotikabehandling, er det smart å ta en bakterieprøve for å fastslå hvilken antibiotika som er riktig å bruke.
 
#7 Om ditt kjæledyr får antibiotika, og symptomene ikke bedrer seg i løpet av 4-5 dager, kontakt veterinæren igjen. Antibiotikaen virker ikke som den skal, og det er behov for videre utredning.
 

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.