Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

World Antibiotic Awareness Week

18. november er den europeiske antibiotikadagen, og hele uke 46 er antibiotika-uken. Uken er viktig for å gi oppmerksomhet til den økende resistensproblematikken i verden.

Vi i AniCura setter fokus på riktig bruk av antibiotika ved å dele syv gode råd med deg under verdens antibiotika-uke.

#1 Om ditt kjæledyr får en mild infeksjon, vil immunsystemet eliminere de farlige bakteriene. Det er ikke nødvendig med antibiotika.
 
#2 Antibiotika ødelegger ditt kjæledyrs normale bakterieflora, og gjør det mer utsatt for infeksjoner.
 
#3 Spør veterinæren din hvorfor ditt dyr får antibiotika.
 
#4 Antibiotika kan gi alvorlige og uønskede bivirkninger som oppkast, diaré og allergiske reaksjoner. Om ditt kjæledyr blir sykt, kontakt din veterinær med det samme.
 
#5 Følg alltid veterinærens instruksjoner.
 
#6 Om ditt kjæledyr trenger antibiotikabehandling, er det smart å ta en bakterieprøve for å fastslå hvilken antibiotika som er riktig å bruke.
 
#7 Om ditt kjæledyr får antibiotika, og symptomene ikke bedrer seg i løpet av 4-5 dager, kontakt veterinæren igjen. Antibiotikaen virker ikke som den skal, og det er behov for videre utredning.
 

Flere nyheter

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.