Hjelp Pus gjennom vinteren

Vinteren kan være hard for oss mennesker, men vi må ikke glemme at de pelskledde også kan slite. Temperaturer under frysepunktet og mye snø eller ekstremt vått vær som det vi ser i år, gjør at katten må være mer inne. Pels er ikke ensbetydende med at man takler lave temperaturer godt.

Katter som er vante med å være aktive utendørs, kan bli lettere frustrerte over å ikke få utløp for energi og virketrang. Dette kan resultere i uønsket oppførsel som ødelegging av møbler, urinmarkering og overdreven spising. Flere legger på seg i løpet av vinteren, og noen sliter med forstoppelse fordi de ikke får i seg nok fiber. Katter spiser også gress for å regulere mage/tarm, og dette er ikke naturlig tilgjengelig om vinteren her i nord.

Hvordan kan jeg hjelpe?

Å sette frem kattegress er fornuftig, det hjelper med regulering av magen. Ellers kan aktiviseringsleker, klorebrett og klatrestativ være med på å holde Pus i form gjennom mørketida. Katter som gjør fra seg ute i den varme sesongen, kan vegre seg når det er kaldt. Derfor er det bra å sette frem kasse inne, og selvsagt passe på at det alltid er ren sand.

Tenk på at energibehovet går ned med minsket aktivitet, så velg gjerne et egnet fôr med godt fiberinnhold. Spør hos veterinæren hva de anbefaler, og sett gjerne Pus på vekta en gang eller to i løpet av sesongen for å sjekke hvordan det står til med vekta. Reguler fôringen deretter, og gi gjerne flere mindre porsjoner enn en stor. Husk at katten fra naturens side jakter, spiser, sover, jakter spiser osv. – den har ikke et stort fat stående bugnende av mat!

Katter som går på dagen ute må ha mulighet til å komme seg inn når det er kaldt. Installer en kattedør, eller la den bare gå ut når du er hjemme og har mulighet til å slippe den inn igjen. Sett gjerne opp et egnet «rede» i et skur, en kasse eller lignende der det er tørt og mykt, slik at den kan finne skjul for kulde og vind. Er det mye kram snø, kan den lett feste seg i pelsen og gi store tover som i verste fall kan gjøre at katten ikke kan bevege seg fritt.

 

 

 

Flere nyheter

  • Vi kårer Årets blodgiver 2023

    14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
      Les mer om dette
    • Avkjølende tips for varme dager

      Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
        Les mer om dette
      • Når noen skal passe dyret ditt

        Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.