Ta alderen på alvor!

Hunder og katter lever lenger enn de noen gang har gjort, men med et langt liv følger også en lang alderdom. Å se sitt dyr bli eldre, kan være en vakker erfaring. Bare husk at din hund kan trenge litt ekstra hjelp for å gjøre hverdagen lettere, og noen ganger kan aldersrelaterte sykdommer og problemer trenge profesjonell behandling. Ta alderen på alvor sammen med oss!

Sjekk alderen på kjæledyret ditt med vår alderskalkulator

1 menneskeår
                                         
1
21
Din katt er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser katten mye, den kommer i puberteten og skal katten miste alle melketennene sine. Sjekk at alle melketennene faller ut, ellers må de trekkes! Ved 5-6 måneders alder er det også vanlig å kastrere/sterilisere katten.

Størrelse

Liten
Mellomstor
Stor
1 menneskeår
                                     
1
19
Din hund er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser hunden mye, og leddproblemer kan oppstå. Særlig er problemer med kneskålene vanlig på små hunder. Dra tidlig til veterinær ved halthet i denne perioden! Puberteten kommer og hunden skal miste alle melketennene sine. Sjekk at de faller ut, ellers må de trekkes. Du legger grunnlaget for god oppførsel med treningen du gjør med unghunden din. Investér litt ekstra i denne fasen!

1 menneskeår
                                 
1
17
Din hund er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser hunden mye, og leddproblemer kan oppstå. Oppsøk veterinær tidlig ved halthet i denne perioden! Hunden kommer i puberteten, og den skal miste alle melketennene sine. Sjekk at alle faller ut, ellers må de trekkes. Du legger grunnlaget for god oppførsel med treningen du gjør med unghunden din. Investér litt ekstra i denne fasen!

1 menneskeår
                                 
1
17
Din hund er 15 år gammel

I løpet av sitt første leveår vokser store hunder mye, og leddproblemer kan oppstå. Oppsøk veterinær tidlig ved halthet i denne perioden! Hunden kommer i puberteten, og den skal miste alle melketennene sine. Sjekk at alle faller ut, ellers må de trekkes. Du legger grunnlaget for god oppførsel med treningen du gjør med unghunden din. Investér litt ekstra i denne fasen!

Et brev fra ditt seniordyr

Les et brev fra din senior! Velg hund eller katt, sett inn ditt navn og få et brev fra din senior som forteller om hvordan det føles å bli eldre.


  • Katt

  • Hund

Her oppe, mennesket mitt!

Det er {0}, den vise, som snakker. Jeg har levd en stund nå, samlet meg livserfaring og kunnskap, og det bruker jeg blant annet til å dekke over mine tilkortkommenheter. Og det blir visst ikke mindre av dem med alderen! Nå, {1} er ingen alder, sier du. Vel, gjør det om til menneskeår, så skjønner du at jeg er begynt å bli en gammel mann. Jeg er fremdeles smart, det er ikke det. Men mens jeg var en atlet som ung, er det verre med meg nå. Det gjør vondt å hoppe, kneet streiker, albuen murrer og hoften lyver heller ikke om sin tilstand. Å gå i trappen er ikke like lett som før, og jeg er ekstra støl etter å ha sovet eller når det er kaldt ute. Ikke hører jeg særlig godt heller. Når jeg ikke lenger møter deg i døren, er det ikke meningen å være uhøflig – jeg hører bare ikke at du kommer! Jaja, i oppsummering, jeg vil vel bare si at vi får begynne å ta alderen på alvor, begge to. 

Over og ut!

{0}

Hei der, mennesket mitt!

Vi har delt noen fabelaktige øyeblikk, du og jeg. Jeg vil takke deg for hver eneste gang du ar strøket meg på magen og for hver lur vi har hatt sammen. Hvordan kan jeg fortelle deg hvor flau for de tingene som har skjedd den siste tiden? Jeg prøver jo å være meg selv, den elegante frøkenen du kjenner så godt, men det er blitt litt vanskelig. Her forleden skulle jeg på do, og så gikk jeg rett på kassen på feil side. Den uten dør! Jeg gremmes.

Og da jeg hadde et uhell på favoritt-teppet ditt, huff, jeg visste ikke hvor jeg var. Beklager. Det var ikke for å straffe deg! Tvert imot – du gjør en utrolig jobb med å ordne opp for meg, din etterhvert litt forvirrede katt. Vi må visst ta alderen på alvor, begge to.

{0}

Hei, hei!

{0} her, din {1} år gamle koseklump. Jeg vet du gjør alt du kan for meg. Du har sett at jeg har begynt å halte litt, og du tenker at å leke i parken sikkert ikke er så smart lenger. Men jeg vil fortelle deg at det er feil! Jeg elsker fremdeles å gå tur, jage ekorn og kaste ball. Jeg må bare ta det litt mer med ro. Jeg har jo fremdeles all den iveren og energien jeg pleide å ha, og det er frustrerende. Verre enn ekornene! Så jeg kan være litt støl etter leken, men det er verre å ikke få beveget seg. Da blir jeg urolig, og iblant bjeffer jeg litt. Åh, jeg ser du har kjøpt et dekken til meg. Som jeg elsker deg for det, mennesket mitt! Det hjelper! 

Kom igjen - skal vi ikke jage noen ekorn sammen? Voff! 

{0}

Kjære mennesket mitt

Dette vet du nok allerede, men når du kommer inn døren hjemme, lyser du opp min verden! Før hoppet jeg av glede, men nå håper jeg at lyden av halen min som logrer mot gulvet forteller deg at jeg elsker deg mer enn alt.
Det er noe som ikke stemmer helt med meg. Jeg vet ikke hva det er, men jeg blir litt forvirret. Jeg våkner når jeg skulle sovet, og sover mer i løpet
av dagen. Det er sikkert slitsomt for deg. Jeg kan ikke finne nøklene mine – nei, vent, det er du! Men det er ikke alltid jeg kjenner igjen favorittleken min. Noen ganger mister jeg ned maten min, og så finner jeg den ikke igjen. Jeg kan bli stående i et hjørne eller ute i hagen uten å huske helt hvor jeg er. Jaja. Vi får vel bare ta alderen på alvor begge to, og gjøre det beste ut av det.

 

{0}

Tips og råd for å hjelpe seniorhunden

Tips og råd for å hjelpe din seniorkatt

Lær mer om ditt seniordyr

Her har vi samlet en rekke artikler om eldre hunder og katter.