Toggle menu

Rehabilitering

REHABILITERING:

Svømming eller hydroterapi er en form for lav-intensitet fysioterapi. På gresk betyr hydroterapi «vann healing». Vannet vil gjøre det mulig for hunden å bevege muskler og ledd ved å avlaste kroppsvekten. Dette er spesielt viktig hvis hunden skal trenes opp uten å risikere overbelastning, for eksempel ved skader, etter kirurgi eller ved leddbetennelse og forkalkninger. En halt hund vil kunne miste muskelmasse over tid, og svømming vil være en enkel og skånsom måte å bygge opp muskulaturen igjen.  

Forskningsstudier viser at hunder som rehabiliteres med svømming etter ortopediske inngrep har en hurtigere rekonvalesens og bedre forutsetninger for å unngå belastning og kompensasjonsskader i ettertid. Svømming er også nyttig i andre sammenhenger:
Hunder med albue og hofteledds dysplasi vil dra stor nytte av vanntrening ved å øke muskelmasse og styrke rundt svake ledd. Eldre hunder med halthet og artrose vil få økt mobilitet og bedre helse. Ved overvekt vil svømming bidra til vektreduksjon og forbedret kondisjon. I yrkeshunder vil opptrening før stevner og jaktsesongen også bidra til forbedret prestasjon.
Våre veterinærer har mange års erfaring med hydroterapi med egne hunder og har sett hvilke helsemessig gevinst slik trening har, og ikke minst hvilken lystbetont opplevelse det er for de små!

Ta kontakt for mer informasjon om rehabilitering.
Vi samarbeider med Fysiovet AS og Klinikk-Soleo AS som begge har fantastiske rehabiliteringsprogram for dyr. Les mer om deres tjenester på deres nettsider og facebooksider: