Toggle menu

Ved kirurgisk inngrep

Før inngrepet:
En nøkkelbrikke i et suksessfult inngrep og utvidet behandling er nøye planlegging, og vi utfører bedøvelser og narkose hovedsakelig på morgenen slik at vi kan monitorere pasienten utover dagen. Det eneste vi ønsker av eiere er at hunden/katten er fastet over natten dvs ingen fóring eller godbiter etter kl 21.00 kvelden før, mens drikkevann er tillatt helt frem til avtaletidspunktet hos dyrlegen. Dette er fordi de fleste hunder og katter kan bli litt kvalme og gulpe på innsovning til bedøvelse. Dette gjelder også for dyr som skal ha bedøvelse for f.eks HD/AD røntgen, pelsstell, tannsteinfjerning osv.

kirurgisk inngrep

 

Det er viktig å merke seg at fasting gjelder kun for hunder og katter, og ikke kaniner eller gnagere som skal ha bedøvelse.

Dersom kjæledyret ditt går fast på reseptbelagte medisiner eller har blitt diagnosert med en lidelse hos en annen veterinær er det viktig at vi blir informert om dette før vi starter behandling. Vi streber etter å minimere all risiko for ditt kjæledyr og dersom vi føler en pasient er ekstra utsatt vil vi tilby utvidet blodprøve, røntgen og ultralyd før en bedøvelse/narkose gjennomføres.

Etter inngrepet:

Etter en sedasjon/narkose kan pasienten være trøtt og nedstemt resten av dagen. Det kan være lurt å holde den separert fra andre kjæledyr i hjemmet. Som følge av komponentene i bedøvelsesmiddelet og morfin-lignende preparater vil de kunne oppleve forvirring, sløret bevissthet, svekket sanseevne og redusert fokusering. Ofte kan slik delirium oppleves av eier som rastløshet, pesing, vandring og frustrasjon. Dette kan misforståes som smertesensasjon, men det er veldig viktig å ikke overskride veterinærens smertestillende doseringer. Alle våre pasienter blir forskrevet smertestillende og betennelsesdempende midler etter omfanget av inngrepet,- økt dosering vil kunne medføre alvorlige lidelser som nyresvikt og blødende magesår. Husk! Det er dessverre ingenting som heter smertefjerning, bare smertelindring.