Se forbi smilet

Våre hunder og katter er eksperter på å skjule smerter i munnhulen. Dette har de i seg fra naturens side. Selv om de leker, spiser og ser glade ut, kan det skjule seg smertefulle tilstander bak selv de skjønneste smil. Det eneste måten å se forbi smilet på, er å undersøke munnhulen nøye.

8 av 10 katter og hunder lider av tannproblemer

- Men skjuler det gjerne bak et sjarmerende smil.
Visste du at mange av sykdommene hos hund og katt starter i munnhulen? Tannstein og betennelser i munnhulen er opphav for enorme mengder bakterier som i sin tur kan komme ut i blodbanen og påvirke indre organer som nyrer, lever og hjerte. En ting er bra: du kan forebygge dette!
La oss snakke tenner!

Se forbi smilet - det kan skjule:

Slik gjør vi en undersøkelse av tenner og munnhule

Vi gjør en grundig undersøkelse og går gjennom kjæledyrets tenner, munnhule og tilhørende lymfeknuter. I forbindelse med dette foretar vi også en vurdering av kjæledyrets generelle helse, og i noen tilfeller kan vi ta en blodprøve for å sikre at nyre- og leverfunksjonen er tilfredsstillende før anestesi. Om undersøkelsen på din våkne hund eller katt avslører at den har behov for videre undersøkelser eller rens, skjer dette i narkose. 

Når hunden eller katten sover, starter vi alltid med tannrøntgen. Røntgen er en svært viktig del av tannundersøkelsen, siden mange av problemene vi ser etter kan sitte i roten eller under tannkjøttet. Vi må se hele bildet for å kunne "friskemelde" en tann, og vi møter ofte på problemer på røntgenbildene selv om tennene over tannkjøttet tilsynelatende ser friske ut. 

En tannsjekk med rens og polering gjøres så. Vi bruker alltid full narkose, smertestilling ved behov og væskebehandling for å opprettholde godt blodtrykk. Vi fjerner tannstein som er en viktig kilde til sykdom i tannkjøttet. Videre tar vi oss av eventuelle andre problemer i munnhulen. I blant må man sette opp en ny time for trekk av tenner om problemet er omfattende. 

Lær mer om tenner og tannhygiene