Valpeskolen

Å få en valp er stort! Livet snus fullstendig opp ned og man begynner å lure på ting man aldri før har tenkt på. Hvor ofte tisser en valp egentlig? Når skal den spise? Mister den tenner? I AniCuras valpeskole hjelper vi deg som skal kjøpe hund eller er ny hundeeier med å ta hånd om ditt nye familiemedlem. Her finner du alt fra smarte tips før du kjøper hund til hva du bør tenke på gjennom valpens første år. Du kan også melde deg på vårt månedlige nyhetsbrev som gir deg alderstilpasset informasjon gjennom valpens første leveår. Klikk under for å melde på deg og din valp!

Meld deg på nyhetsbrevet her!

Å velge hunderase

Hvilken hunderase passer for meg og mine behov?
Før du bestemmer deg for hvilken hunderase du skal kjøpe, er det en god idé å lære lit mer om de ulike rasenes egenskaper for å se om de passer dine behov. Tenk på hvordan din hverdag og dine interesser er, og velg en rase som passer inn. Hver rase er i utgangspunktet avlet frem for visse egenskaper, og det er langt lettere å jobbe med disse enn mot dem!

Her finner du tips om hva du bør tenke på før du velger hunderase

Valpens første tid

Her finner du flere tips om valpens første tid i sitt nye hjem!

Å kjøpe valp

Å skaffe seg en hund byr på mye glede men er også et stort ansvar. En hund lever i gjennomsnittet 7-12 år (svært avhengig av rase og størrelse), og dette betyr at avgjørelsen du tar får konsekvenser for mange år fremover. Her får du svar på de vanligste spørsmålene om hunderaser og økonomi, samt praktiske tips og råd som kan hjelpe deg i avgjørelsen.

Les våre beste tips om hva du bør tenke på før du kjøper hund

Valpens helse

Med et nytt familiemedlem i huset dukker det opp mange spørsmål. Når mister valpen tenner? Er det farlig å ha diaré? Hvordan smitter kennelhoste? På våre Fakta og råd-sider kan du lese om forebygging og pleie, om sykdom og behandling. Her er mye nyttig lesestoff!

Les fakta og råd om hund her

Valpens første år

Det første året skjer det mye i valpens liv. De fleste raser vokser i nesten 12 måneder, alle skal miste melketennene og få nye tenner, og valpen skal lære mange ting som er nyttige å kunne for å omgås andre. Her er de vanligste tjenestene du vil trenge den første tiden.

Finn flere tjenester her

Vi elsker valper!

Det er nesten ingenting som gjør oss gladere enn å motta en valp på klinikken!
Her får du se et knippe av våre herlige pasienter.
Følg oss på #anicuralovespuppies