Alle raser krever sin daglige mosjon og gåturer. Ingen hund, uansett rase bør være alene mer enn 7-8 timer i strekk.

Du bør ha tilgang til turområder og kunne ta med hunden på lengre turer innimellom. Var ærlig og realistisk og tenk etter hvordan du skal planlegge hverdagen med jobb, skole og andre hverdagsaktiviteter i kombinasjon med å ha hund. Husk at hunden har behov for sine daglige turer. En stimulert og aktivisert hund har det best og blir en fornøyd og trivelig hund som klarer å være alene noen timer hver dag.

Mange raser krever mer aktivitet enn de daglige turene, i form av svømming, spor, lydighetstrening, agility eller jakt. Velg en rase som passer dine mosjonskrav og ønsker om aktivitet, så får dere det moro sammen. Lek er også en aktivitet, som gir stor glede for både hund og eier.

Den vanligste "feilen" man begår, er å velge en hund som krever mer mosjon og aktivitet enn man selv har tid til. Da blir det ofte mye frustrasjon og irritasjon rundt hundens klonstante behov, i stedet for at det er hyggelig. Som det bør være! En hund tilpasser seg familien, men man kan ikke se bort fra hvilket aktivitetsnivå rasen er avlet opp til å ha.