Etter en uke eller to har valpen begynt å bli trygg på deg og sin nye tilværelse, og vet også hvor den kan få ro og fred. Da er det på tide å begynne treningen med å være alene hjemme.

Siden hunden er et flokkdyr, kan det ta litt tid å venne den til å være alene. Det er likevel veldig viktig for valpen å lære seg dette på en god måte, ellers kan det få store konsekvenser for resten av hundens liv.

Begynn treningen når valpen er trøtt og har fått tilfredsstilt sine behov. Vis den plassen sin og gi den en godbit å tygge på. La gjerne en lampe være på og la valpen høre de vanlige lydene i huset, men ha en barnegrind eller lignende mellom dere. Gå utenfor synsfeltet et par minutter, for deretter å komme tilbake og se at alt står bra til. Gå tilbake når valpen er helt rolig og ros den, da det bekrefter at det den gjør er riktig, men la den være i fred. Om den ikke er rolig er det bedre å bare gå uten å si eller gjøre noe. Når valpen sover, åpne grinden slik at valpen kan komme ut til deg når den våkner. På den måten opplever den ikke at det er skummelt å være vekke fra deg.

Tren i korte intervaller hver dag, pass på å ikke gå for fort frem. Det er viktig at noen er hos valpen når den våkner i innlæringsperioden.

Vil du lese mer om hvordan du hjelper valpen din med å bli renslig kan du gjøre det her.