Også tøffingene kan skade seg!

Det var først etter at jeg satte henne ut av spannet mitt på sjekkpunktet i Neiden at jeg så at det ene skulderbladet stakk opp høyere enn det andre, forteller hundekjører Torkil Hansen.

Han har kjørt hundespann siden han var liten gutt, men i år var han uheldig med en av sine firbeinte venner under Finnmarksløpet. En av hundene hans, Pudder, som han har hatt siden hun var en liten valp, viste tegn til at noe var galt. Torkil merket at det ene skulderbladet virket høyere enn det andre.

«Jeg var ikke i tvil om at hun skulle flys til AniCura Dyresykehuset i Tromsø,» forteller Torkil.

Torkil Hansen fortsatte løpet uten Pudder, og hunden ble fløyet til Tromsø for å bli sett på av veterinær. Heldigvis var ikke skaden så alvorlig som fryktet, og Pudder kunne opereres.

Og diagnosen? Luksasjon av scapula, eller på godt norsk: skulderblad ute av ledd. «Dette er utrolig sjeldent og bare så vidt nevnt i litteraturen,»
sier smådyrspesialist og kirurg Bente Akselsen ved AniCura Dyresykehuset Trømsø. «Operasjonen gikk fint, og Pudder kommer til å bli frisk igjen!»

«Som hundekjører får du et utrolig nært forhold til hundene. Nå er jeg bare veldig, veldig glad», forteller matfar og «arbeidsgiver» Torkil.

 

Les hele saken hos NRK her. 

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.