Også tøffingene kan skade seg!

Det var først etter at jeg satte henne ut av spannet mitt på sjekkpunktet i Neiden at jeg så at det ene skulderbladet stakk opp høyere enn det andre, forteller hundekjører Torkil Hansen.

Han har kjørt hundespann siden han var liten gutt, men i år var han uheldig med en av sine firbeinte venner under Finnmarksløpet. En av hundene hans, Pudder, som han har hatt siden hun var en liten valp, viste tegn til at noe var galt. Torkil merket at det ene skulderbladet virket høyere enn det andre.

«Jeg var ikke i tvil om at hun skulle flys til AniCura Dyresykehuset i Tromsø,» forteller Torkil.

Torkil Hansen fortsatte løpet uten Pudder, og hunden ble fløyet til Tromsø for å bli sett på av veterinær. Heldigvis var ikke skaden så alvorlig som fryktet, og Pudder kunne opereres.

Og diagnosen? Luksasjon av scapula, eller på godt norsk: skulderblad ute av ledd. «Dette er utrolig sjeldent og bare så vidt nevnt i litteraturen,»
sier smådyrspesialist og kirurg Bente Akselsen ved AniCura Dyresykehuset Trømsø. «Operasjonen gikk fint, og Pudder kommer til å bli frisk igjen!»

«Som hundekjører får du et utrolig nært forhold til hundene. Nå er jeg bare veldig, veldig glad», forteller matfar og «arbeidsgiver» Torkil.

 

Les hele saken hos NRK her. 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.