Velkommen til kurs på AniCura Akademi Sørlandet!

Følgende kurs avholdes for Veterinærer og Dyrepleiere v/AniCura Dyreklinikk Sørlandet høsten 2017.

 • 18 Oktober, Avansert bildediagnostikk røntgen, CT og MRI av hund og katt.
 • 16 November, Hjertesykdommer hos katt.

 

 

 18 Oktober, Avansert bildediagnostikk røntgen, CT og MRI av hund og katt

Spennende kurs på AniCura Sørlandet

 • Hva er fordelene med denne typen diagnostikk og når bør og kan denne benyttes.
 • Gjennomgang av kasuseksempler med tilhørende spørsmål og diskusjon. 
 • Teknologi og funksjon til en CT/MR maskin.

Kurset passer for veterinærer og dyrepleiere med interesse for billeddiagnostikk, og blir holdt 18. oktober ved AniCura Dyreklinikk Sørlandet. Vi starter klokken 18.00, og holder på til ca. 20.00. Det vil bli enkel bevertning. 

Foredragsholder Jo Oeding Amundstad, DVM, MVM

Jo ble uteksaminert ved Københavns Universitet i 2007. Etter studiene etablerte han Fana Dyreklinikk i 2008, og jobbet som daglig leder frem til 2017. Parallelt så etablerte han VetScan i 2012. Et firma som spesialisert seg på å tilby MR og CT for veterinærbransjen.  Jo har tatt mye videreutdanning innenfor bildediagnostikk. I 2017 avsluttet han sin MBA i økonomisk styring og ledelse ved NHH.

Velkommen til oss ved AniCura Dyreklinikk Sørlandet i Engenessalen, adresse Travparkveien 40, 4636 Kristiansand S

Kurset er gratis, men vi ønsker påmelding. Send en mail til marit.alfredsen@anicura.no innen 15. oktober om du ønsker å delta. 

 

 

 

16 November, Hjertesykdommer hos katt

I løpet av en spennende kveld vil vi snakke om disse temaene innen hjertemedisin. 

 • medfødte og ervervede hjertesykdommer hos katt
 • diagnostikk og behandling
 • kasuseksempler.

Kurset passer hovedsakelig for veterinærer, og blir holdt 16. november ved AniCura Dyreklinikk Sørlandet. Vi starter klokken 18.00, og holder på til ca. 21.00. Det vil bli enkel bevertning. 

Foredragsholder er Liva Ihle Vatne fra AniCura Dyresykehus Oslo.

Liva Ihle Vatne, CertVC og GPCert(FelP)
Liva ble uteksaminert ved R(D)SVS i Edinburgh i 2002. Etter studiene jobbet hun flere år i England, og tok eksamen i kattemedisin, GPCertFelP

i 2005. I 2009 tok hun Certificate in Veterinary Cardiology. Liva er leder av Norsk Forening for Veterinær Kardiologi (NFVK), hun er godkjent for screening av katter i regi av det internasjonale screening programmet Pawpeds og godkjent for hjerteundersøkelser av hund i regi av NFVK. Hun er medlem av The Veterinary Cardiovascular Society og European Society of Veterinary Cardiology. Liva har forelest på flere kurs og konferanser, og tar gladelig imot henvendelser fra kollegaer som ønsker å diskutere kasus. 

Liva jobber nå med kardiologi på fulltid og får henvisninger for utredning, behandling og operasjoner av hjertepasienter fra hele landet.

Velkommen til oss ved AniCura Dyreklinikk Sørlandet i Engenessalen, adresse Travparkveien 40, 4636 Kristiansand S

Kurset er gratis, men vi ønsker påmelding. Send en mail til marit.alfredsen@anicura.no innen 11. november om du ønsker å delta. 

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.