Mari C.Lyngholt
Veterinær

Mari C.Lyngholt

Fagdyrlege i hestesykdommer
Veterinær

Mari C.Lyngholt

Fagdyrlege i hestesykdommer

Spesialitet

  • Odontologi hest, rotfylling/endodonti.

Utdanning

  • Tierarztliche Hochschule Hannover, Tyskland
Mari er veterinær, DVM, Fagdyrlege i hestesykdommer (dansk spesialist), har et certifikat i indremedisin og et tysk certifikat i endodonti (sykdommer i hestens tenner), samt øyelyseraspirant.
 
Hun avsluttet sin utdannelse ved Tierarztliche Hochschule Hannover, Tyskland i januar 2006. De neste 2,5 årene arbeidet hun ved Klinikken på Travparken i Bergen og hospiterte over en lengre periode ved Ansager Dyrehospital i Danmark.
 
Mari arbeider hovedsakelig med munnhuleundersøkelse/tannbehandling (odontologi) på hest samt, øyesykdommer og akuttmedisin på smådyr.

Hun har poliklinikk på smådyravdelingen flere dager uken og fungerer som vakthavende veterinær både på smådyr, hest og produksjonsdyr.

 
I 2010 avsluttet Mari spesialutdannelsen Fagdyrlege i hestesykdommer og ble dermed den første veterinæren i Norge med denne tittelen. Dette er en lengre spesialistutdannelse i regi av Den Danske Dyrlegeforening.
 
Mari har i tillegg kvalifisert seg til tittelen «Certificate in Equine Diseases», en britisk britisk certifikat  i hestesykdommer, samt "Certificate in Endodontie", som er en tysk videreutdannelse i rotfylling og rotbehandling av hestetenner.
 
Mari har nå startet på en spesialistutdannelse, denne gangen innen øyesykdommer hos hund og katt. Målet er å bli autorisert øyelyser.

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.