World Antibitiotic Awarness Week

18. november er den europeiske antibiotikadagen, og hele uke 46 er antibiotika-uken. Vi har derfor denne uken fokus på bruk av antibiotika i veterinærmedisinen, og deler syv gode råd til deg som kjæledyreier.

#1 Om ditt kjæledyr får en mild infeksjon, vil immunsystemet eliminere de farlige bakteriene. Det er ikke nødvendig med antibiotika.

#2 Antibiotika ødelegger ditt kjæledyrs normale bakterieflora, og gjør det mer utsatt for infeksjoner.

#3 Spør veterinæren din hvorfor ditt dyr får antibiotika.

#4 Antibiotika kan gi alvorlige og uønskede bivirkninger som oppkast, diaré og allergiske reaksjoner. Om ditt kjæledyr blir sykt, kontakt din veterinær med det samme.

#5 Følg alltid veterinærens instruksjoner.

#6 Om ditt kjæledyr trenger antibiotikabehandling, er det smart å ta en bakterieprøve for å fastslå hvilken antibiotika som er riktig å bruke.

#7 Om ditt kjæledyr får antibiotika, og symptomene ikke bedrer seg i løpet av 4-5 dager, kontakt veterinæren igjen. Antibiotikaen virker ikke som den skal, og det er behov for videre utredning.

Med ønske om en fremtid der antibiotika fremdeles virker, og ikke resistensproblematikken har tatt overhånd.

Flere nyheter

  • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

    Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
      Les mer om dette
    • Flåtten er her!

      Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
        Les mer om dette
      • Kattepest påvist i Agder!

        Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.