World Antibitiotic Awarness Week

18. november er den europeiske antibiotikadagen, og hele uke 46 er antibiotika-uken. Vi har derfor denne uken fokus på bruk av antibiotika i veterinærmedisinen, og deler syv gode råd til deg som kjæledyreier.

#1 Om ditt kjæledyr får en mild infeksjon, vil immunsystemet eliminere de farlige bakteriene. Det er ikke nødvendig med antibiotika.

#2 Antibiotika ødelegger ditt kjæledyrs normale bakterieflora, og gjør det mer utsatt for infeksjoner.

#3 Spør veterinæren din hvorfor ditt dyr får antibiotika.

#4 Antibiotika kan gi alvorlige og uønskede bivirkninger som oppkast, diaré og allergiske reaksjoner. Om ditt kjæledyr blir sykt, kontakt din veterinær med det samme.

#5 Følg alltid veterinærens instruksjoner.

#6 Om ditt kjæledyr trenger antibiotikabehandling, er det smart å ta en bakterieprøve for å fastslå hvilken antibiotika som er riktig å bruke.

#7 Om ditt kjæledyr får antibiotika, og symptomene ikke bedrer seg i løpet av 4-5 dager, kontakt veterinæren igjen. Antibiotikaen virker ikke som den skal, og det er behov for videre utredning.

Med ønske om en fremtid der antibiotika fremdeles virker, og ikke resistensproblematikken har tatt overhånd.

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.