AniCura elsker førerhunder!

AniCura Norge er stolte over å samarbeide med Blindeforbundet om utdanningen av førerhunder.

Vi elsker de skjønne små nøstene som tar på seg en så viktig oppgave som det er å hjelpe en blind eller svaksynt person. Det å ha en førerhund forandrer livet til den som får den, hunden gir en helt ny mulighet til å komme seg ut og til å fungere i det daglige.

Når AniCura skulle velge et stort prosjekt å støtte, var det mange gode kandidater, men ingen nådde så langt opp som førerhundene. Vi ser verdien en hund har for sin familie i hver dag, og vi vet hvor viktige alle kjæledyr er for nettopp sine eiere. Og når det gjelder førerhundene blir vi rørt til tårer over hvor stor forskjell de utgjør for sin eier.  

Veien frem til å bli en fullbefaren førerhund tar ca. to år, og bare halvparten av de som startet utdanningen blir kvalifiserte. 

Det er kostbart å både utdanne og holde førerhundene friske, og AniCura er glade for å få bidra både med penger og med veterinærtjenester til disse fantastiske hundene. Samarbeidet med Norges Blindeforbund ble inngått før jul, og vi er nå i gang med flere aktiviteter som skal bidra med å øke kunnskapen om førerhunder, samt å samle inn penger til det viktige arbeidet. De første spennende resultatene av samarbeidet vil bli vist i forbindelse med Førerhundens dag, den 26. april. Vi gleder oss! 

Flere nyheter

 • Vi kårer Årets blodgiver 2023

  14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
   Les mer om dette
  • Avkjølende tips for varme dager

   Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
    Les mer om dette
   • Når noen skal passe dyret ditt

    Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.