Høstens jaktsesong er her!

Høstens jaktsesong er her, og for deg som jakter med hund er det mye å tenke på – Har du riktig forsikring? Er hunden din i god nok form? Og hvordan mat bør jakthunden få? Gi hunden din gode forutsetninger for å bli den dyktige jaktkameraten du ønsker.

Se over forsikringene dine

Det er ikke uvanlig at hunden skades på jakt. Noen selskap har forsikringer som passer spesielt for jakthundens behov.

 

Hold hunden i form

For at hunden skal takle det høye tempoet og de mentale anstrengelsene som en flere dager lang jakt kan gi, er det viktig at hunden er i god form. Tren kondisjon i god tid før jakten. Lange turer i skog og mark, sykkelturer eller svømming er gode kondisjonsmuligheter. For å effektivisere kondisjonstreningen kan intervaller benyttes-husk da at hunden er god og varm først. En god kondisjon styrker hunden og gjør at den innhenter seg raskt samtidig som risikoen for skader minsker.

Muskler og balanse må også styrkes. Dette kan gjøres ved at du for eksempel lar hunden løpe i motbakker eller hoppe og klatre over stokk og sten i naturen. Ta også turen til vår hundeterapaut som går igjennom musklene på hunden din.

 

Gi hunden riktig mat

Gi hunden et godt fullverdig fôr året rundt. På den måten får den i seg de næringsstoffene den behøver for å ha det bra. Øk energimengden før og under jakten da den forbruker mye mer da.

 

Gjør hunden synlig

Hunden skal synes både for deg og trafikanter som kan møte hunden i jakten. Sett på gode reflekser som synes både forfra og bakfra. Oransje jaktdekken med reflekser fås kjøpt overalt hvor jaktutstyr og hundeutstyr selges.

 

Effektiviser jakten

For at hunden din skal arbeide så effektivt som mulig under jakten kan det være en god idè og trene på apportering eller ettersøk avhengig av jaktform. Husk at man bestandig skal ha tilgang til godkjent ettersøkshund ved jakt av storvilt.

Flere nyheter

  • Vi kårer Årets blodgiver 2023

    14. juni er internasjonal blodgiverdag, og det er ikke bare mennesker som kan gi blod. Flere av våre dyreklinikker- og sykehus har blodbank eller kan hjelpe til med en blodoverføring om det en hund eller katt skulle ha behov. Vi er selvsagt avhengige av blodgivere, også hos oss. Det er på tide å gjøre stas på våre fantastiske firbente livreddere!
      Les mer om dette
    • Avkjølende tips for varme dager

      Det trenger ikke bli sydentemperaturer før mange hunder synes det er i varmeste laget. På hundene merker vi det på økt pesing, mindre aktivitet og en tendens til å trekke mot skygge, kalde underlag og kanskje til og med vann, men skattene gjerne gjemmer seg vekk, peser, sover mer og er sedate. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å kjøle ned den pelskledde!
        Les mer om dette
      • Når noen skal passe dyret ditt

        Skal du på tur alene, mens Fido eller Mons får være hjemme eller hos venner? Gjør dyrepasser-livet enklere med disse tipsene!
          Les mer om dette

        Feil

        Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.