Obs – ny adresse

Vi har flyttet inn i nye, flotte lokaler og blitt dyrehospital med utvidet tilbud. Adressen er Kallerudlia 6 2816 Gjøvik. Velkommen!

Høstens jaktsesong er her!

Høstens jaktsesong er her, og for deg som jakter med hund er det mye å tenke på – Har du riktig forsikring? Er hunden din i god nok form? Og hvordan mat bør jakthunden få? Gi hunden din gode forutsetninger for å bli den dyktige jaktkameraten du ønsker.

Se over forsikringene dine

Det er ikke uvanlig at hunden skades på jakt. Noen selskap har forsikringer som passer spesielt for jakthundens behov.

 

Hold hunden i form

For at hunden skal takle det høye tempoet og de mentale anstrengelsene som en flere dager lang jakt kan gi, er det viktig at hunden er i god form. Tren kondisjon i god tid før jakten. Lange turer i skog og mark, sykkelturer eller svømming er gode kondisjonsmuligheter. For å effektivisere kondisjonstreningen kan intervaller benyttes-husk da at hunden er god og varm først. En god kondisjon styrker hunden og gjør at den innhenter seg raskt samtidig som risikoen for skader minsker.

Muskler og balanse må også styrkes. Dette kan gjøres ved at du for eksempel lar hunden løpe i motbakker eller hoppe og klatre over stokk og sten i naturen. Ta også turen til vår hundeterapaut som går igjennom musklene på hunden din.

 

Gi hunden riktig mat

Gi hunden et godt fullverdig fôr året rundt. På den måten får den i seg de næringsstoffene den behøver for å ha det bra. Øk energimengden før og under jakten da den forbruker mye mer da.

 

Gjør hunden synlig

Hunden skal synes både for deg og trafikanter som kan møte hunden i jakten. Sett på gode reflekser som synes både forfra og bakfra. Oransje jaktdekken med reflekser fås kjøpt overalt hvor jaktutstyr og hundeutstyr selges.

 

Effektiviser jakten

For at hunden din skal arbeide så effektivt som mulig under jakten kan det være en god idè og trene på apportering eller ettersøk avhengig av jaktform. Husk at man bestandig skal ha tilgang til godkjent ettersøkshund ved jakt av storvilt.

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.