AniCura setter fokus på seniorer

Bestill en utvidet seniorundersøkelse i mars på alle våre klinikker. Les mer

Hunder i hjemmet forebygger barneeksem

Ny forskning viser at å ha hunder hjemme kan forebygge den hyppige lidelsen barneeksem. Og jo flere hunder, jo bedre.

Barneeksem er en av de hyppigst forekommende barnesykdommene i vesten, og i Danmark hvor denne studien er gjort, rammes hvert 5. barn av sykdommen. Forskere har oppdaget at risikoen for å utvikle barneeksem faller markant jo flere hunder det finnes i hjemmet. 

Det danske forskningssenter COPSAC - Copenhagen Studies on Asthma in Childhood, har gjennom flere år fulgt to store grupper med danske familier, med det formål å finne årsaker til astma og relaterete sykdommer, herunder barneeksem. 

Studiet kan ikke avgjøre hvorfor hunder i hjemmet har en så markant betydning for om barn utvikler barneeksem, men en tolkning kan være at hunde er mer uhygieniske enn oss mennesker. Hunder sprer bakterier, og en av årsakerne til barneeksem kan være en ubalanse i bakteriemiljøet tidlig i livet. Man kan derfor gjette på at hunder er bærere av gode bakterier, og at dette gavner småbarns immunforsvar. 

Studien fortsetter, og med tiden er målet at finne ut nøyaktig hvilken bakteriesammensetning som gir denne gode effekten for immunforsvaret. Slik at man kan utsette barn for disse bakteriene tidlig, og på denne måten muligens sørge for at barnets immunforsvar utvikler seg optimalt i fremtiden.

Les mer om studien her.

Flere nyheter

 • Pass godt på din eldre firbeinte venn! AniCura setter fokus på seniorer

  Eldre kjæledyr har økt risiko for en rekke aldersrelaterte sykdommer. Regelmessige undersøkelser kan heldigvis avsløre skjulte lidelser og betydelig forbedre livskvaliteten for våre gamle venner. Hos AniCura har vi ekstra fokus på seniorkjæledyr og tilbyr utvidede seniorundersøkelser for tidlig oppdagelse og behandling av aldersrelaterte sykdommer.
   Les mer om dette
  • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

   Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
    Les mer om dette
   • Tur i snø og kulde

    I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.