AniCura elsker førerhunder!

AniCura Norge er stolte over å samarbeide med Blindeforbundet om utdanningen av førerhunder.

Vi elsker de skjønne små nøstene som tar på seg en så viktig oppgave som det er å hjelpe en blind eller svaksynt person. Det å ha en førerhund forandrer livet til den som får den, hunden gir en helt ny mulighet til å komme seg ut og til å fungere i det daglige.

Når AniCura skulle velge et stort prosjekt å støtte, var det mange gode kandidater, men ingen nådde så langt opp som førerhundene. Vi ser verdien en hund har for sin familie i hver dag, og vi vet hvor viktige alle kjæledyr er for nettopp sine eiere. Og når det gjelder førerhundene blir vi rørt til tårer over hvor stor forskjell de utgjør for sin eier.  

Veien frem til å bli en fullbefaren førerhund tar ca. to år, og bare halvparten av de som startet utdanningen blir kvalifiserte. 

Det er kostbart å både utdanne og holde førerhundene friske, og AniCura er glade for å få bidra både med penger og med veterinærtjenester til disse fantastiske hundene. Samarbeidet med Norges Blindeforbund ble inngått før jul, og vi er nå i gang med flere aktiviteter som skal bidra med å øke kunnskapen om førerhunder, samt å samle inn penger til det viktige arbeidet. De første spennende resultatene av samarbeidet vil bli vist i forbindelse med Førerhundens dag, den 26. april. Vi gleder oss! 

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.