Båndtvangen er opphevet

Fra og med i dag er den generelle båndtvangen slutt for i år.Noen kommuner har dog særskilte regler, sjekk derfor reglene for din kommune.

Hundeloven presiserer at hunder kun skal være løse når de blir fulgt og kontrollert på aktsom måte, de skal holdes under slikt tilsyn at de hindres i å drive eller forfølge vilt. Du som hundeeier er ansvarlig for å ha kontroll på hunden din dersom den går uten bånd.

Her finner du oversikten over kommunene

https://www.kjopehund.no/kart/

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.