Båndtvangen er opphevet

Fra og med i dag er den generelle båndtvangen slutt for i år.Noen kommuner har dog særskilte regler, sjekk derfor reglene for din kommune.

Hundeloven presiserer at hunder kun skal være løse når de blir fulgt og kontrollert på aktsom måte, de skal holdes under slikt tilsyn at de hindres i å drive eller forfølge vilt. Du som hundeeier er ansvarlig for å ha kontroll på hunden din dersom den går uten bånd.

Her finner du oversikten over kommunene

https://www.kjopehund.no/kart/

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.