AniCura setter fokus på seniorer

Bestill en utvidet seniorundersøkelse i mars på alle våre klinikker. Les mer

Innvolsorm hos hest

Vi analyserer avføringsprøver for innvollsorm ved klinikken hos oss på AniCura Dyreklinikk Sørlandet.

Grunnet stor utbredelse av resistens mot ormekurene våre, sier de nye retningslinjene fra veterinærhøgskolen at vi skal ta avføringsprøver for å se om hestene trenger ormekur eller ikke. Det skal ikke lenger gis ormekur som forebyggende tiltak, slik vi gjorde før.

OBS: 15 % av hestene i en stall har 80 % av ormene!

Avføringsprøvene bør tas i beitesesongen ( ved lang beitetid over 2 mnd. ) 2 uker etter at hesten har kommet inn fra beitet og ellers i året hvis det mistenkes innvollsorm hos hestene.

Voksne hester er nå immune mot Panacur og Banminth. Disse skal kun gis til hester under 2 år.

 

Vårt behandlingsregime, anbefalt av Norges Veterinærhøgskole er som følger:

 • Alle dyr eldre enn 2 år skal behandles ved beiteslipp med Ivomec.
 • Alle dyr med mer enn 200 egg/gram ( avføringsprøve ) skal behandles med Ivomec midt i beitessesongen eller ved beiteslutt, hvis beiteperioden er kortere enn 2 mnd.
 • Alle dyr som har gått på permanente beiter brukt årlig i 5 år eller mer, skal behandles mot bendelorm på høsten med dobbel dose Banminth eller Ivomec comp.
 • Alle føll, 1 åringer og 2 åringer skal behandles med Panakur 5-6 uker etter utslipp ( mot spolorm )
 • Alle føll, 1 åringer og 2 åringer skal behandles med Panacur ( mot spolorm ) ved beiteslutt eller seinhøstes ved mild høst ( vent til barfrost)
 • Punkt 2. og 3. kan evt. slås sammen til én behandling.

Resultat på prøven fås innen 4 dager. (Ingen innlevering av prøver på fredager )

Flere nyheter

 • Pass godt på din eldre firbeinte venn! AniCura setter fokus på seniorer

  Eldre kjæledyr har økt risiko for en rekke aldersrelaterte sykdommer. Regelmessige undersøkelser kan heldigvis avsløre skjulte lidelser og betydelig forbedre livskvaliteten for våre gamle venner. Hos AniCura har vi ekstra fokus på seniorkjæledyr og tilbyr utvidede seniorundersøkelser for tidlig oppdagelse og behandling av aldersrelaterte sykdommer.
   Les mer om dette
  • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

   Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
    Les mer om dette
   • Tur i snø og kulde

    I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.