Vi har fått ny hjemmeside

Vi håper du liker den. Med alle store systemendringer kan det komme litt rusk i maskineriet, og vi beklager på forhånd om en knapp ikke virker eller det skulle stå hund i stedet for katt et sted eller to. Vi lover at om du kommer til oss på klinikkene kan vi forskjell på hund og katt!

Kastrering av hest

Når man kastrerer en hest har man to valg. Man kan gjøre det i narkose, hvor hesten ligger på operasjonsbordet og sover. Eller man kan gjøre det på stående hest, hvor hesten er "dopet ned" og er sløv og likegyldig, men står oppreist på alle fire ben.

Kastrerer man hesten liggende har man mulighet til å arbeide med ett rent operasjonsfelt og det er mindre fare for infeksjoner og mindre etterarbeid for eieren.

Opereres det på stående hest, foreligger ingen fare for narkosekomplikasjoner, det er mer prisgunstig for eier, men faren for infeksjon og andre komplikasjoner etter operasjonen er større. Dessuten er det mer etterarbeid i form av sårstell for eier.

Hva som avgjør om hesten skal kastreres liggende eller stående, er avhengig av hestens alder, anatomisk utforming av lyskekanalen, hestens testikler og eiers ønske.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om kastrering av hingst.

Flere nyheter

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.