Kastrering av hest

Når man kastrerer en hest har man to valg. Man kan gjøre det i narkose, hvor hesten ligger på operasjonsbordet og sover. Eller man kan gjøre det på stående hest, hvor hesten er "dopet ned" og er sløv og likegyldig, men står oppreist på alle fire ben.

Kastrerer man hesten liggende har man mulighet til å arbeide med ett rent operasjonsfelt og det er mindre fare for infeksjoner og mindre etterarbeid for eieren.

Opereres det på stående hest, foreligger ingen fare for narkosekomplikasjoner, det er mer prisgunstig for eier, men faren for infeksjon og andre komplikasjoner etter operasjonen er større. Dessuten er det mer etterarbeid i form av sårstell for eier.

Hva som avgjør om hesten skal kastreres liggende eller stående, er avhengig av hestens alder, anatomisk utforming av lyskekanalen, hestens testikler og eiers ønske.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om kastrering av hingst.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.