Kastrering av hest

Når man kastrerer en hest har man to valg. Man kan gjøre det i narkose, hvor hesten ligger på operasjonsbordet og sover. Eller man kan gjøre det på stående hest, hvor hesten er "dopet ned" og er sløv og likegyldig, men står oppreist på alle fire ben.

Kastrerer man hesten liggende har man mulighet til å arbeide med ett rent operasjonsfelt og det er mindre fare for infeksjoner og mindre etterarbeid for eieren.

Opereres det på stående hest, foreligger ingen fare for narkosekomplikasjoner, det er mer prisgunstig for eier, men faren for infeksjon og andre komplikasjoner etter operasjonen er større. Dessuten er det mer etterarbeid i form av sårstell for eier.

Hva som avgjør om hesten skal kastreres liggende eller stående, er avhengig av hestens alder, anatomisk utforming av lyskekanalen, hestens testikler og eiers ønske.

Ikke nøl med å ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om kastrering av hingst.

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.