Kattepest påvist i Agder!

Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?

Hva er kattepest?

Kattepest forårsakes av et virus, parvovirus, som infiserer kattens mage og tarm. Viruset spres med avføringen fra et smittet individ innen ca to uker. Smitten spres allerede før katten får symptomer. Kattepest er en svært alvorlig infeksjon som kan være livstruende, spesielt for unge individer. Dessverre er det ikke alle som vaksinerer kattene sine mot kattepest, og av denne grunn er ikke smitten helt uvanlig. Vaksinen gir god beskyttelse mot parvosmitte/kattepest. Viruset er svært motstandsdyktig og kan overleve flere år i miljøet. Det er derfor viktig at selv innekatter vaksineres ettersom eieren potensielt sett kan ta med seg virus på sine klær og sko.

Symptomer?

Infeksjon med parvovirus gir oftest høy feber, kraftig nedsatt allmenntilstand, intensive brekninger og blodig diaré, samt buksmerte. Diaré kan forårsake et kraftig væsketap. Sykdomsforløpet kan være svært raskt, og noen uheldige katter kan dø innen få timer etter første symptom.

Ring oss på tlf 380 95 500, så hjelper vi deg å sjekke om pus har det den trenger. Alternativt kan du bestille time via online booking for vaksine.

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.