Pass på hunden i grillsesongen!

Sommertid er grilltid. Men når maten skal tilberedes på grillen og nytes i det fri, bør du samtidig være ekstra oppmerksom på hunden din. Det lurer nemlig mange farer ved grillmat dersom den firbente tar del i måltidet. En hyggelig grillkveld kan i verste fall ende med veterinærbesøk. Grillmat kan gjøre så alvorlig skade at det kan koste hunden livet eller gi varige mén på mage og tarmsystem.

 

Tilberedt mat

  • Tilberedt mat er alltid en risiko, hunden tygger ben i små stykker som kan splintre og gi problemer i hundens mage/tarmsystem, eller sette seg fast i gane eller hals. Dette gjelder ikke kun kyllingben, men alle typer. Du bør derfor aldri gi din hund disse. Vær ekstra oppmerksom på fugl og fiskebein.

 

Grillspyd og maiskolber

  • Pass på grillspyd av tre. Hunden klarer ikke motstå fristelsen til å ta en bit av trepinnen som dufter deilig kjøtt og fett, denne kan gjøre stor skade i hundens mage og tarmsystem.
  • Grilltilbehør som ex.maiskolber smaker fantastisk på en grill, men hvis hunden din spiser disse kan den sette seg fast i tarmen som en propp, og skape alvorlige problemer. I slike tilfeller er operasjon eneste alternativ.

 

Pass på de firbente mattyvene

  • Noen hunder stjeler mat fra bordet. La derfor ikke hunden være alene med grillmaten eller tett på grillen. Stjeler hunden din noe fra selve grillen, kan den også brenne seg.

 

Når festmåltidet er over

  • Kast avfall i søppelspann utenfor husets fire vegger, legger du dem i søppel under kjøkkenhåndvasken risikerer du at hunden din sniker det til seg.

 

Dersom du er i tvil om din hund har spist grillmat bør du følge nøye med. Ved oppkast, endringer i spise/drikkevaner eller tegn på forstoppelse bør veteriær kontaktes.

 

 

 

 

Kilde: Dyrekassen

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.