Pass på potene i vinter!

Vinteren er her med sin tørre luft, veisalt og ikke minst minusgrader. Det er derfor ekstra viktig å ta vare på hundens poter i vinterhalvåret.

Her er tips til hvordan hunden din kan unngå tørre og såre poter.

 

 • Mange hunder har mye pels mellom tærne som kan kladde av snø om vinteren, det kan derfor være lurt å klippe eller barbere for å gi mindre feste for snøen.
 • I mange byer saltes det på fortauene, dette irriterer og virker uttørkerende på hundens poter. Husk at det ikke holder å tørke potene, saltet må skylles av.
 • For å behandle tørre eller såre tredeputer er det lurt å bruke potesalve, denne er beskyttende og danner en vannavvisende barriere. 

winterpad-pakke.8009722001021jpg.jpg

 

 • Potene kan også beskyttes med potesokker, her finnes det flere varianter, størrelser og stoff.

83656_pawz_potesokker_8.jpg

 • Et par dager med mildvær gjør at hunden ikke rekker å bli ordentlig tørr mellom turene. Det samme gjelder om du avslutter hver tur med å dusje bort salt. Stadig våt eller fuktig pels kan fort gi problemer med sopp og kløe. Hårføneren er et alternativ om pelsen er lang eller kraftig.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.