Pass på potene i vinter!

Vinteren er her med sin tørre luft, veisalt og ikke minst minusgrader. Det er derfor ekstra viktig å ta vare på hundens poter i vinterhalvåret.

Her er tips til hvordan hunden din kan unngå tørre og såre poter.

 

 • Mange hunder har mye pels mellom tærne som kan kladde av snø om vinteren, det kan derfor være lurt å klippe eller barbere for å gi mindre feste for snøen.
 • I mange byer saltes det på fortauene, dette irriterer og virker uttørkerende på hundens poter. Husk at det ikke holder å tørke potene, saltet må skylles av.
 • For å behandle tørre eller såre tredeputer er det lurt å bruke potesalve, denne er beskyttende og danner en vannavvisende barriere. 

winterpad-pakke.8009722001021jpg.jpg

 

 • Potene kan også beskyttes med potesokker, her finnes det flere varianter, størrelser og stoff.

83656_pawz_potesokker_8.jpg

 • Et par dager med mildvær gjør at hunden ikke rekker å bli ordentlig tørr mellom turene. Det samme gjelder om du avslutter hver tur med å dusje bort salt. Stadig våt eller fuktig pels kan fort gi problemer med sopp og kløe. Hårføneren er et alternativ om pelsen er lang eller kraftig.

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.