Informasjon til våre kunder om reseptbelagte medisiner

Statens Legemiddelverk har ytret ønske nylig om økt kontroll av salg av medisiner til dyr. De er bekymret for utidig bruk av disse. Der er derfor blitt en innstramning i regelverket, hvor nå alle legemidler til dyr kun skal omsettes via apotek (med få forbehold). Derfor har vi ikke ormekur eller flåttmiddel tilgjengelig for salg i resepsjonen, men skriver ut resept på disse medisinene. 

Vi har vært i kontakt med Marie Modal som er generalsekretær ved Den Norske veterinærforening, for å få veiledning angående dette. Hun tydeliggjør veterinærens personlige ansvar for forsvarlig praksis. Dvs. at de har personlig ansvar for at medisinen er tilpasset dyret, og at dyret kan få dette medikamentet. Man må ha kjennskap til dyret, for eksempel ved at det kommer til jevnlig oppfølging i klinikken. Det regnes ikke for forsvarlig praksis å skrive ut reseptbelagt medisin til dyr (eller mennesker) man ikke kjenner til.  Dette gjelder da også for flåttmiddel og ormekur.

Dette vil kanskje oppleves som tungvint for noen av kundene våre, men vi håper på forståelse for dette. Dyreeier er jo selv også ansvarlig for dyrets helse, og vil ved jevnlig oppfølging og helsesjekk hos veterinær kunne få gode råd og veiledning, samt avdekke sykdom og plager hos dyret som eier ellers normalt ikke ville ha forutsetning til å oppdage.    
 
Hilsen oss på AniCura Dyreklinikk Sørlandet

Flere nyheter

Feil

Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.