Informasjon til våre kunder om reseptbelagte medisiner

Statens Legemiddelverk har ytret ønske nylig om økt kontroll av salg av medisiner til dyr. De er bekymret for utidig bruk av disse. Der er derfor blitt en innstramning i regelverket, hvor nå alle legemidler til dyr kun skal omsettes via apotek (med få forbehold). Derfor har vi ikke ormekur eller flåttmiddel tilgjengelig for salg i resepsjonen, men skriver ut resept på disse medisinene. 

Vi har vært i kontakt med Marie Modal som er generalsekretær ved Den Norske veterinærforening, for å få veiledning angående dette. Hun tydeliggjør veterinærens personlige ansvar for forsvarlig praksis. Dvs. at de har personlig ansvar for at medisinen er tilpasset dyret, og at dyret kan få dette medikamentet. Man må ha kjennskap til dyret, for eksempel ved at det kommer til jevnlig oppfølging i klinikken. Det regnes ikke for forsvarlig praksis å skrive ut reseptbelagt medisin til dyr (eller mennesker) man ikke kjenner til.  Dette gjelder da også for flåttmiddel og ormekur.

Dette vil kanskje oppleves som tungvint for noen av kundene våre, men vi håper på forståelse for dette. Dyreeier er jo selv også ansvarlig for dyrets helse, og vil ved jevnlig oppfølging og helsesjekk hos veterinær kunne få gode råd og veiledning, samt avdekke sykdom og plager hos dyret som eier ellers normalt ikke ville ha forutsetning til å oppdage.    
 
Hilsen oss på AniCura Dyreklinikk Sørlandet

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.