Informasjon til våre kunder om reseptbelagte medisiner

Statens Legemiddelverk har ytret ønske nylig om økt kontroll av salg av medisiner til dyr. De er bekymret for utidig bruk av disse. Der er derfor blitt en innstramning i regelverket, hvor nå alle legemidler til dyr kun skal omsettes via apotek (med få forbehold). Derfor har vi ikke ormekur eller flåttmiddel tilgjengelig for salg i resepsjonen, men skriver ut resept på disse medisinene. 

Vi har vært i kontakt med Marie Modal som er generalsekretær ved Den Norske veterinærforening, for å få veiledning angående dette. Hun tydeliggjør veterinærens personlige ansvar for forsvarlig praksis. Dvs. at de har personlig ansvar for at medisinen er tilpasset dyret, og at dyret kan få dette medikamentet. Man må ha kjennskap til dyret, for eksempel ved at det kommer til jevnlig oppfølging i klinikken. Det regnes ikke for forsvarlig praksis å skrive ut reseptbelagt medisin til dyr (eller mennesker) man ikke kjenner til.  Dette gjelder da også for flåttmiddel og ormekur.

Dette vil kanskje oppleves som tungvint for noen av kundene våre, men vi håper på forståelse for dette. Dyreeier er jo selv også ansvarlig for dyrets helse, og vil ved jevnlig oppfølging og helsesjekk hos veterinær kunne få gode råd og veiledning, samt avdekke sykdom og plager hos dyret som eier ellers normalt ikke ville ha forutsetning til å oppdage.    
 
Hilsen oss på AniCura Dyreklinikk Sørlandet

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.