Skal din kanin til oppstalling hos oss?

Her er noen råd til deg med kanin som skal inn til operasjon eller oppstalling hos oss på klinikken.

 • Kaniner kan ikke kaste opp og skal derfor ikke fastes før operasjon. Tarmsystemet skal holdes i gang HELE tiden, de tåler derfor ikke å faste. Husk å sende med mat til din kanin dersom den skal på besøk hos oss på klinikken.

 

 • Under operasjonen kan kaninen ha vanskelig for å opprettholde kroppstemperaturen på egenhånd og vi passer derfor på å holde den varm. Når din gode venn skal hjem etter operasjonen er det lurt å ha forberedt et bur hjemme med for eksempel et teppe hvor den ikke står i fare for å fryse.

 

 • Det påfølgende døgnet etter narkosen er kaninen trøtt,  den bør derfor få ro og unngå andre dyr eller barn.

 

 • Pass på at kaninen begynner å spise samme dagen som den kommer hjem.

Og et annet lite tips helt til slutt...
Som mange allerede vet bør ikke kaniner bo alene, de trives best sammen med en god venn av samme art. Derfor anbefaler vi å ta med "samboeren" som støtte når den skal inn til oss på klinikken.

Flere nyheter

 • Nå er det båndtvang - hvordan kan jeg aktivisere hunden?

  Båndtvang gjelder fra og med fra 1. april til og med 20. august for hund i hele landet. Det er viktig for hunder å få beveget seg og aktivisert seg, selv om det er båndtvang. Vi har derfor samlet noen tips og aktiviter som kan passe, selv om hunden må være i bånd.
   Les mer om dette
  • Flåtten er her!

   Vårvarmen har allerede kommet i store deler av landet, og flåtten blir aktiv ved temperaturer over 4 grader. Mange har allerede funnet flått på sin hund eller katt. Flåttsesongen starter tidlig og varer lenge, og det er på tide å tenke på forebyggende preparater!
    Les mer om dette
   • Kattepest påvist i Agder!

    Flere har sikkert fått med seg at den svært smittsomme sykdommen Parvovirus-infeksjon hos katt, også kalt kattepest er påvist i agder. Vi oppfordrer alle katteeiere til å ta en titt i helsebok og pass, når fikk din katt sin siste vaksine? Er den beskyttet med riktig vaksine?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.