Skal din kanin til oppstalling hos oss?

Her er noen råd til deg med kanin som skal inn til operasjon eller oppstalling hos oss på klinikken.

 • Kaniner kan ikke kaste opp og skal derfor ikke fastes før operasjon. Tarmsystemet skal holdes i gang HELE tiden, de tåler derfor ikke å faste. Husk å sende med mat til din kanin dersom den skal på besøk hos oss på klinikken.

 

 • Under operasjonen kan kaninen ha vanskelig for å opprettholde kroppstemperaturen på egenhånd og vi passer derfor på å holde den varm. Når din gode venn skal hjem etter operasjonen er det lurt å ha forberedt et bur hjemme med for eksempel et teppe hvor den ikke står i fare for å fryse.

 

 • Det påfølgende døgnet etter narkosen er kaninen trøtt,  den bør derfor få ro og unngå andre dyr eller barn.

 

 • Pass på at kaninen begynner å spise samme dagen som den kommer hjem.

Og et annet lite tips helt til slutt...
Som mange allerede vet bør ikke kaniner bo alene, de trives best sammen med en god venn av samme art. Derfor anbefaler vi å ta med "samboeren" som støtte når den skal inn til oss på klinikken.

Flere nyheter

 • Skog- eller fjelltur med hunden?

  Båndtvangen er over, jaktsesongen er i gang og vakre høstfarger lokker folk til fjells. Det er fantastisk for hunder å få bevege seg fritt i naturen, men med fri bevegelse kommer det ofte flere skader enn normalt. Her er noen ting du bør tenke på!
   Les mer om dette
  • Flere påkjørsler om høsten

   Om høsten får klinikkene våre inn nesten dobbelt så mange påkjørte dyr som i de lyse sommermånedene, og oktober er verstingen. Kommer vi kanskje litt sent i gang med refleksbruken? Og er det nok med en refleks?
    Les mer om dette
   • Hund i varm bil

    Vi har hatt en uvanlig varm sommer i store deler av landet, og selv en kort stund innelukket i en bil i denne varmen, kan være svært farlig for hunder. Det aller beste er å la hunden være igjen hjemme! Skulle likevel uhellet være ute, er dette det du skal gjøre.
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.