Transport av dyr

Ut på tur?

Mange tar sjangsen og reiser med dyret løst i bilen eller med en vanlig tursele på. Dette er potensielt svært farlig for både deg selv, dyret og dine medtrafikanter. I bil regnes dyr som last og etter loven skal all last sikres forsvarlig under transport. Politiet bøtelegger uforsvarlig transport av dyr. Det spiller ingen rolle om du skal kjøre i 5 min til veterinæren eller 12 timer på sommerferie, ulykker skjer over alt. Vi anbefaler på det sterkeste å gå til anskaffelse av et transportbur. Til større hunder bør man montere et hundebur beregnet til bil. Sammenleggbare sprinkelbur er ikke et transportbur og kan i mange tilfeller forvolde mer skade enn om hunden sitter uten. Sprinklene knekker og blir til spyd hvis buret utsettes for høyt trykk.

Variocage fra Mim

Bildet viser Variocage fra den svenske produsenten Mim.
Du kan lese mer om buret her og her.

Til katter og mindre hunder kan transportkasser i hardplast benyttes. Disse gir ikke dyret noen beskyttelse i seg selv hvis ulykken er ute, men de vil hindre dyret i å løpe rundt, samt ved forsvarlig plassering vil det også hindre dyret i å bli slynget fremover i frontruten ved en kollisjon. Buret skal alltid plasseres på gulvet bak forsetet. Der står det støtt og lavt. Litt større bur bør plasseres i bagasjerommet og sikres med stropper. 

Bilsele

Mange bilseler gir en falsk trygghet. Per dags dato finnes det kun et par bilseler til hund på verdensbasis som er gode nok til å anbefale bruk. Mange seler blir aldri krasj-testet, og av de som har blitt testet har nesten samtlige ikke bestått. Det finnes foreløpig ingen standardisert og påbudt krasj-test for bilseler til hund og katt. En av få bilseler som kan regnes som trygg er Clickit fra Sleepypod. Ønsker du å bruke bilsele så anbefaler vi at du leser deg godt opp.

Utlånsbur

Vi har alltid tilbudt våre kunder å låne bur av oss. Dessverre ser vi at majoriteten av disse burene aldri blir returnert. Vi har derfor innført et utlånssystem hvor du registrerer deg med navn og nummer og betaler et depositum på 150 kr. Dette må betales kontant og blir returnert ved tilbakelevering av buret. Låneperioden er maksimum 14 dager og buret skal leveres tilbake rent og pent :) 

Foruten sikkerheten i bil, ønsker vi at alle våre kattepasienter kommer til oss i bur også. Dette er fordi mange katter reagerer på uvante lyder, lukter og fremmede mennesker og dyr i resepsjonen. Våre dører går opp og igjen hele dagen. Vi ønsker nødig at din bestevenn skal forsvinne fra deg hvis noe skummelt plutselig dukker opp. Skal katten oppstalles hos oss vil den få bytte over til et stort og romslig kennelbur inne i vår behandlingsavdeling.

Flere nyheter

 • Åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet

  Noen kjæledyreiere er dessverre i en slik situasjon at de ikke alltid kan gi sine dyr forebyggende behandling eller hjelp når de har skader og sykdommer. I samarbeid med Kirkens Bymisjon arrangerer AniCura Dyresykehus Sørlandet åpen dag for kjæledyr i rusmiljøet i Kristiansand.
   Les mer om dette
  • Tur i snø og kulde

   I store deler av landet laver snøen ned, til glede for skientusiaster og vinterelskere, og til frustrasjon for de som ikke investerte i snøfreser i år heller. De aller fleste hunder synes snø er stas. I snøen blir luktene fra andre hunder veldig tydelige, og de blir liggende lenge. Tur er enda mer spennende enn før! Men kulde, salt og skitur kan by på noen utfordringer for våre firbeinte.
    Les mer om dette
   • Tips til valentinsdagen

    Det renner over av gavetips og idéer til romantiske gester for tiden – og vi er ikke dårligere! Vi elsker jo våre firbeinte venner til månen og tilbake. Men hva ønsker egentlig Fido og Mons seg i gave?
     Les mer om dette

    Feil

    Det har oppstått en feil. Siden svarer ikke lenger som forventet.